Flere kan slippe for skat i Danmark

Den danske stat har 10 aftaler om dobbeltbeskatning, som gør, at udenlandske selskaber i nogle brancher kan have ansatte, der bor i Danmark uden at være skattepligtige.

Det er ikke kun Ryanair, der kan lade sit personale slippe med at betale den lavere irske skat. Regeringen vil have sagen undersøgt til bunds, blandt andet fordi aftalerne stiller danske selskaber som for eksempel SAS i en vanskelig konkurrencesituation, skriver business.dk.

”Der er omkring 10 aftaler som den irske, og de påkalder sig opmærksomhed nu. Hvis der er urimelig konkurrence som følge af aftalerne, så vil regeringen se på mulighederne for at ændre vilkårene,” siger SFs politiske ordfører, Jesper Petersen. Skat vil i 2013 vil have fokus på beskatningen af personer, der arbejder for udenlandske selskaber.

Men det er ikke sikkert, at de andre lande vil fjerne særbestemmelser, som giver deres virksomheder skattefordele, og så må Danmark acceptere vilkårene eller helt opsige aftalerne. Det skete i 2008 med Frankrig og Spanien, som ikke ville lade tilflyttede danske pensionister nøjes med at betale dansk skat. Det har siden skabt problemer for danske virksomheder i Frankrig.

Ifølge Richardt Tabori Kraft, partner i Deloitte, er det heller ikke sikkert, det vil være en fordel for staten at opsige aftalen med eksempelvis Irland.

”Skatteaftalerne kommer også danske virksomheder og ansatte til gode, hvis de eksempelvis har ansatte i Irland. Hele formålet med aftalerne er jo at gøre det lettere for virksomheder og personer, så de ikke kommer i en situation, hvor de skal betale skat i to lande”.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.