Flere krydstogter til provinsen

københavns-havn-krydstogt.jpg københavns-havn-krydstogtKøbenhavn står for knap 90% af krydstogterne i Danmark, men havne som Aalborg, Fredericia, Skagen og Faaborg får i 2015 fremgang i antal krydstogtskibe. København har udsigt til fremgang igen næste år.

VisitDenmark indtræder som strategisk partner og bestyrelsesmedlem i Cruise Copenhagen Network, der er forankret i Wonderful Copenhagen. Cruise Copenhagen Network er hele landets krydstogtnetværk og repræsenterer 10 danske destinationer.

“Krydstogt er en stor forretning i København, men der er også et stort potentiale i landets andre havnebyer, hvilket tallene for 2015 understreger. Det er derfor et vigtigt skridt med en national styrkelse af den danske krydstogtindsats med VisitDenmarks indtræden i netværket,” siger Claus Bødker, krydstogtchef i Cruise Copenhagen Network.

“Vi ser frem til at kunne bidrage med vores ressourcer fra vores markedskontorer. Det er på den baggrund, VisitDenmark indtræder i krydstogtnetværket,” siger Flemming Bruhn, direktør i VisitDenmark.

Fremgangen for de mindre krydstogthavne kan noteres i Faaborg, hvor man ser frem til 22 krydstogtskibe i denne sæson mod ingen sidste år. Aalborg går fra ét skib sidste år til 16 i år, Skagen går fra 10 til 15 og Fredericia fra ét til seks.

“Skibene bringer omsætning med sig. Mens almindelige krydstogtpassagerer, der er på besøg én dag, gennemsnitligt bruger 549 kroner i land pr besøg, bruger passagererne på turn around-skibene, som København har mange af, omkring 3.000 kroner. Derfor er de gode udsigter for både de mindre havne i år og for København til næste år rigtig positivt for turismen,” siger Claus Bødker.

I 2014 var der i alt 822.000 krydstogtturister i Danmark, heraf ca. 740.000 i København. Antallet i København falder i 2015, men ser ud til at vende til fremgang næste år. Cruise Copenhagen Network, der har sekretariat hos Wonderful Copenhagen, har 56 medlemmer og dækker 10 danske destinationer: København, Rønne, Aarhus, Kalundborg, Fredericia, Skagen, Aalborg, Helsingør, Faaborg, Hundested.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.