Flere krydstogter til provinsen

københavns-havn-krydstogt.jpg københavns-havn-krydstogtKøbenhavn står for knap 90% af krydstogterne i Danmark, men havne som Aalborg, Fredericia, Skagen og Faaborg får i 2015 fremgang i antal krydstogtskibe. København har udsigt til fremgang igen næste år.

VisitDenmark indtræder som strategisk partner og bestyrelsesmedlem i Cruise Copenhagen Network, der er forankret i Wonderful Copenhagen. Cruise Copenhagen Network er hele landets krydstogtnetværk og repræsenterer 10 danske destinationer.

“Krydstogt er en stor forretning i København, men der er også et stort potentiale i landets andre havnebyer, hvilket tallene for 2015 understreger. Det er derfor et vigtigt skridt med en national styrkelse af den danske krydstogtindsats med VisitDenmarks indtræden i netværket,” siger Claus Bødker, krydstogtchef i Cruise Copenhagen Network.

“Vi ser frem til at kunne bidrage med vores ressourcer fra vores markedskontorer. Det er på den baggrund, VisitDenmark indtræder i krydstogtnetværket,” siger Flemming Bruhn, direktør i VisitDenmark.

Fremgangen for de mindre krydstogthavne kan noteres i Faaborg, hvor man ser frem til 22 krydstogtskibe i denne sæson mod ingen sidste år. Aalborg går fra ét skib sidste år til 16 i år, Skagen går fra 10 til 15 og Fredericia fra ét til seks.

“Skibene bringer omsætning med sig. Mens almindelige krydstogtpassagerer, der er på besøg én dag, gennemsnitligt bruger 549 kroner i land pr besøg, bruger passagererne på turn around-skibene, som København har mange af, omkring 3.000 kroner. Derfor er de gode udsigter for både de mindre havne i år og for København til næste år rigtig positivt for turismen,” siger Claus Bødker.

I 2014 var der i alt 822.000 krydstogtturister i Danmark, heraf ca. 740.000 i København. Antallet i København falder i 2015, men ser ud til at vende til fremgang næste år. Cruise Copenhagen Network, der har sekretariat hos Wonderful Copenhagen, har 56 medlemmer og dækker 10 danske destinationer: København, Rønne, Aarhus, Kalundborg, Fredericia, Skagen, Aalborg, Helsingør, Faaborg, Hundested.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.