Flere krydstogtpassagerer til Malmö

malmo-havnCRUISE: Copenhagen Malmö Port, CMP, har nu efter aftale med Søfartsstyrelsen, fået lov til at modtage større krydstogtskibe i Malmö.

Der er allerede nu booket over 10.000 passagerer til krydstogtsæsonen i Malmö i 2018. Tidligere har der været en begrænsning for krydstogtskibe, der vil anløbe i Malmö, fordi den maksimale længde før var 240 meter. Det bliver ændret nu.

I løbet af efteråret har der været gennemført flere simuleringer, der skulle klarlægge, om havnen var klar til at modtage større skibe. De er alle forløbet positivt, og derfor har Søfartsstyrelsen nu givet grønt lys til at modtage skibe på op til 300 meter.

”Det er en vigtig besked for både os og for byen Malmö, eftersom større skibe er ensbetydende med flere besøgende. Inden krydstogtsæsonen 2018 har vi allerede 10 anløb i kalenderen, hvilket igen er lig med over 10.000 passagerer,” siger Arnt Møller Pedersen, der er ansvarlig for krydstogttrafikken hos Copenhagen Malmö Port AB.

Kommende krydstogtskibe, der ønsker at anløbe i Malmö, skal kunne manøvres med en hastighed på tre knop og en sidevind på 10 m/s uden hjælp.