Flere penge til sommerferien i år

Danskerne regner med at bruge 15.100 kroner pr husstand på årets sommerferie. Det er 1.600 kroner mere end sidste år. Nu er sommerferiebudgettet steget tre år i træk, viser en undersøgelse, som YouGov har lavet for Nordea.

”Hovedstaden lægger ud med de dyreste sommerferier med et gennemsnit på 16.230 kroner pr husstand. I Region Sjælland er budgettet næsten 4.000 kroner mindre”, siger forbrugerøkonom Ann Lehmann Erichsen fra Nordea til Ritzau om undersøgelsen.

”Noget af forklaringen er, at sjællænderne holder landets korteste sommerferie – 2,7 dage kortere end midtjyderne, der holder den længste ferie. Midtjyderne har i højere grad end andre forkærlighed for ferier på over tre uger”, forklarer hun.

Som noget nyt har Nordea også set på, hvad ’det grå guld’ – de +66-årige – har på feriebudgettet, og de trumfer alle andre aldersgrupper med 11 planlagte feriedage i udlandet i gennemsnit mod gennemsnittet på ni dage. Seniorerne har et gennemsnitligt sommerferieforbrug på 16.334 kroner, mens det for hele gruppen af 18-65-årige er 14.815 kroner i snit.

”Ældre har forkærlighed for de helt lange sommerrejser til udlandet på mere end tre uger. Det har 11% i den gruppe planer om, mens det kun gælder 5% af alle andre”, siger Ann Lehmann Erichsen.

På de hjemlige breddegrader lander prisen på en tredjedel af, hvad ferien i udlandet koster. Det siger målingen, som også viser, at pengene til ferien er sparet op: ”Kun ganske få rejser for lånte penge, og når det sker, er det kreditkortet, man svinger på turen i udlandet”.