Flere penge til sommerferien i år

Danskerne regner med at bruge 15.100 kroner pr husstand på årets sommerferie. Det er 1.600 kroner mere end sidste år. Nu er sommerferiebudgettet steget tre år i træk, viser en undersøgelse, som YouGov har lavet for Nordea.

”Hovedstaden lægger ud med de dyreste sommerferier med et gennemsnit på 16.230 kroner pr husstand. I Region Sjælland er budgettet næsten 4.000 kroner mindre”, siger forbrugerøkonom Ann Lehmann Erichsen fra Nordea til Ritzau om undersøgelsen.

”Noget af forklaringen er, at sjællænderne holder landets korteste sommerferie – 2,7 dage kortere end midtjyderne, der holder den længste ferie. Midtjyderne har i højere grad end andre forkærlighed for ferier på over tre uger”, forklarer hun.

Som noget nyt har Nordea også set på, hvad ’det grå guld’ – de +66-årige – har på feriebudgettet, og de trumfer alle andre aldersgrupper med 11 planlagte feriedage i udlandet i gennemsnit mod gennemsnittet på ni dage. Seniorerne har et gennemsnitligt sommerferieforbrug på 16.334 kroner, mens det for hele gruppen af 18-65-årige er 14.815 kroner i snit.

”Ældre har forkærlighed for de helt lange sommerrejser til udlandet på mere end tre uger. Det har 11% i den gruppe planer om, mens det kun gælder 5% af alle andre”, siger Ann Lehmann Erichsen.

På de hjemlige breddegrader lander prisen på en tredjedel af, hvad ferien i udlandet koster. Det siger målingen, som også viser, at pengene til ferien er sparet op: ”Kun ganske få rejser for lånte penge, og når det sker, er det kreditkortet, man svinger på turen i udlandet”.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.