Flere pensionister i sommerhusene

Det er godt for landområderne, at pensionister nu får mulighed for at bo fast i deres sommerhuse efter blot et års ejerskab, mener Landdistrikternes Fællesråd. 

Rådet støtter flere dele af den nye planlov, som træder i kraft 1. juli. Den giver nemlig den voksende gruppe af pensionister lov til at bo i deres sommerhus hele året efter kun et enkelt års ejerskab.

Hidtil har det været et krav, at man har ejet sit feriehus i mindst otte år for at gøre det til helårsbolig. I øjeblikket bliver 21.453 sommerhuse brugt som helårshuse, og det tal skal gerne stige, hvis det står til erhvervsminister Brian Mikkelsen og regeringen.

Lempelsen vækker glæde hos Landdistrikternes Fællesråd, der håber, at det vil bidrage til øge incitamentet til at være sommerhusejer og bidrage til omsætningen i landdistrikterne.

Desuden forbedres mulighederne for at låne til sommerhus, sommerhussæsonen forlænges, og der åbnes for byggeri af 1.000 nye sommerhuse.

 

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.