Flere rejste med SAS i januar

sas a330-300Det skandinaviske flyselskab havde 1,8 millioner passagerer i januar – en fremgang på 5,2%. RPK steg med 11,4% og ASK med 14,8%, hvilket medførte en nedgang i load factor med 1,9 procentpoint til 63,7%.

Efterspørgslen i Skandinavien var positiv i 2015 og starten af 2016. Den samlede kapacitet har været gradvist stigende de seneste måneder og det ventes at fortsætte – især på de internationale ruter.

”Med en intensiv konkurrence er det tilfredsstillende at konstatere, en stabil indenrigs forretning. Efterspørgslen på europæiske leisure ruter og på langruterne er fortsat stærke og i stigning”, hedder det i en kommentar fra SAS.

Som svar på den stigende efterspørgsel øger SAS sin interkontinentale kapacitet med omkring 25% i finansåret 2015-2016. I perioden frem til april vil større fly erstatte de udfasede Boeing 717 især i Sverige. Bortset for den interkontinentale udvidelse øges kapaciteten med omkring 1%.

SAS kapacitet på rutetrafik steg i januar med 14,8%. Trafikken steg med 11,4%, drevet frem af den interkontinentale og europæiske trafik.

Den interkontinentale trafik steg med 15,9% og kapaciteten med 22,2%. Væksten blev drevet frem af den nye rute fra Stockholm til Hong Kong, og øgede frekvenser på eksisterende ruter.

I Europa/Intraskandinavien øgede SAS sin sæsonkapacitet på længere leisure ruter, hvilket var med til at øge den samlede kapacitet med 14,9%. Indenrigstrafikken steg med 5,1% og kapaciteten med 2,1%.

x

Læs Også

Schæffergården en del af Best Western

Velrenommerede Schæffergården Hotel & Konferencecenter i Gentofte bliver 2. januar 2018 medlem af Best Western Hotels & Resorts. Hotellet bliver en del af et af kædens nye varemærker; Sure Hotel by Best Western.

Politiet tager 20 spritbilister hver dag

Sidste år sigtede politiet 7.203 personer for spritkørsel, viser tal fra Rigspolitiet. I julefrokostsæsonen sætter politiet ind med ekstra kontrol. Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden opfordrer til at lade bilen stå

Ny ledelse for RCL Cruises i Norden

Julie Ødegaard er udpeget som midlertidig General Manager Nordic for Royal Caribbean International Ltd (RCL). Hun får ansvaret for Royal Caribbean International, Celebrity Cruises og Azamara Club Cruises i Norden.

Konkurs i airberlin koster Rejsegarantifond millionbeløb

LUFTFART: Flere hundrede danske passagerer vil få dækket deres udgifter til ubrugelige flybilletter med airberlin - minus selvrisikoen på 1.000 kroner.

Konkurrencemyndigheder undersøger Lufthansa

LUFTFART: De tyske anti-kartelmyndigheder har bedt Lufthansa om forklaring på stigende priser på tysk indenrigs efter airberlin gik konkurs. Lufthansa vil gerne udbyde 1.000 ekstra flyvninger om måneden.

Lufthansa pumper 700.000 ekstra sæder ud på tysk indenrigs

LUFTFART: I kølvandet på airberlins konkurs mangler der skønsmæssigt over 50.000 månedlige flysæder på de tyske indenrigsflyvninger. Lufthansa-selskab alligevel ikke til København.