Flere rejste med SAS i januar

sas a330-300Det skandinaviske flyselskab havde 1,8 millioner passagerer i januar – en fremgang på 5,2%. RPK steg med 11,4% og ASK med 14,8%, hvilket medførte en nedgang i load factor med 1,9 procentpoint til 63,7%.

Efterspørgslen i Skandinavien var positiv i 2015 og starten af 2016. Den samlede kapacitet har været gradvist stigende de seneste måneder og det ventes at fortsætte – især på de internationale ruter.

”Med en intensiv konkurrence er det tilfredsstillende at konstatere, en stabil indenrigs forretning. Efterspørgslen på europæiske leisure ruter og på langruterne er fortsat stærke og i stigning”, hedder det i en kommentar fra SAS.

Som svar på den stigende efterspørgsel øger SAS sin interkontinentale kapacitet med omkring 25% i finansåret 2015-2016. I perioden frem til april vil større fly erstatte de udfasede Boeing 717 især i Sverige. Bortset for den interkontinentale udvidelse øges kapaciteten med omkring 1%.

SAS kapacitet på rutetrafik steg i januar med 14,8%. Trafikken steg med 11,4%, drevet frem af den interkontinentale og europæiske trafik.

Den interkontinentale trafik steg med 15,9% og kapaciteten med 22,2%. Væksten blev drevet frem af den nye rute fra Stockholm til Hong Kong, og øgede frekvenser på eksisterende ruter.

I Europa/Intraskandinavien øgede SAS sin sæsonkapacitet på længere leisure ruter, hvilket var med til at øge den samlede kapacitet med 14,9%. Indenrigstrafikken steg med 5,1% og kapaciteten med 2,1%.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.