Flere strejker truer luftfarten

MANDAGSKLUMME: En avis fastslog i går i markant overskrift,” at passagererne risikerer to års ventetid ved flyforsinkelser” efter, at Primera Air har fået lov til at teste landsrettens afgørelse ved Højesteret. Det må passagererne lære et leve med, og hvis de mener, de absolut skal have en afgørelse, var det måske en god ide at forlade dusørjægerne og gå til Trafikstyrelsen.FLYSELSKABER: Der er på lørdag varslet strejke blandt flyveledere i Spanien, på mandag har ansatte hos Air France planlagt at nedlægge arbejdet, mens lufthavnsansatte i Italien torsdag i næste uge har truet med strejke.

Easyjet og det store erhvervsrejsebureau CWT udsendte i går uafhængigt af hinanden informationer til deres passagerer om de mulige forestående strejker. Easyjet forventer ”moderate” forsinkelser på lørdag på flyvninger til og fra Spanien.

De spanske flyveledere har lørdag varslet en 12-timers strejke; det er endnu en protest mod sanktionerne overfor 61 flyveledere i Barcelona og deres arbejdsnedlæggelse i 2010.

På mandag har ansatte hos Air France varslet arbejdsnedlæggelse. I information til sine kunder skriver CWT, at det endnu er uklart, hvor meget den varslede strejke vil betyde for Air Frances trafikprogram. Men rejsende skal forberede sig på mulige flyforsinkelser og aflysninger, hedder det.

Ansatte i italienske lufthavne har bebudet en strejke fra kl. 13-17 på torsdag i næste uge, hvilket også forventes at betyde forsinkelser og flyaflysninger, oplyser CWT.