Flere svenskere, kinesere og russere besøgte Danmark i februar

2019/08/defaultmain.jpgTURISME: Svenskerne, kineserne og russerne tegner sig alle for tocifrede væksttal i statistikken. Februars samlede resultat på de udenlandske overnatninger blev 3,7 pct. eller 16.500 flere overnatninger i forhold til samme måned sidste år. Samlet viser 2013 fremgang for de tyske overnatninger.

I februar 2013 steg antallet af svenske overnatninger 16,5 pct. med den største stigning på hotellerne.

”De første to måneder af 2012 bekræfter, at svenskerne er på vej tilbage som turister i Danmark,” siger adm. direktør Jan Olsen fra VisitDenmark og tilføjer:

”Januar og februar er to meget små måneder at bedømme på, men det er positivt, at de tyske overnatninger samlet ikke er faldet. Det giver et positivt samlet resultat. Det er dog endnu for tidligt at sige, hvordan året bliver, fordi højsæsonen vejer så tungt i det samlede resultat.”

I januar-februar 2013 blev der registreret 6,2 pct. eller ca. 53.000 flere udenlandske overnatninger end i 2012.

En tendens der fortsætter i 2013 er fremgang for de nye markeder som Rusland, der er gået frem med 25 pct. i januar- februar. Ikke mindst Kina tegner sig for en markant fremgang med en stigning på 71 pct. Og der er udsigt til yderligere vækst i strømmen af kinesere, når det danske generalkonsulat i megabyen Chongqing åbner 18. april for administration af visa,

Med 32 millioner indbyggere er Chongqing den største af Kinas fire by-kommuner, men hidtil har beboerne herfra måttet rejse over 1.500 km til enten ambassaden i Beijing eller de danske generalkonsulater i Shanghai eller Guangzhou for at få udstedt visum til Danmark.

Udstedelse af visum kræver personligt fremmøde, og for mange har det lagt en dæmper på lysten til Danmark. Kina forventes de nærmeste år at blive verdens største rejsemarked.