Flere tog til Sverige og Københavns Lufthavn

Øresundstog på vej mod Sverige. Foto: René Strandbygaard.

TURISME: Fra mandag den 4. september bliver det igen muligt at tage InterCity og InterCityLyn hele vejen fra Fyn og Jylland til Københavns Lufthavn. Den 7. august kan man tage toget fra Københavns Lufthavn mod Fyn og Jylland.

Desuden er der fra den 4. september godt nyt for pendlerne over Øresund, hvor der bliver indsat fire ekstra myldretidstog fra Sverige mod Danmark om morgenen og tre ekstra afgange mod Sverige i eftermiddagstimerne.

”Det har længe været et stort ønske at få togdriften tilbage til noget, der ligner det, vi havde før der blev indført ID-kontrol på rejser til Sverige. Vi er der ikke helt, men vi nærmer os,” siger Leif Fabrin, områdechef i DSB Togdrift.

Ud over flere afgange i myldretiderne kommer rejsetiden fra Københavns Hovedbanegård til Malmö ned på 38 minutter mod 45 minutter i dag. Den kortere rejsetid er mulig, fordi kunderne ikke længere skal ud af toget ved lufthavnen for at vise ID. Der vil fortsat være grænsekontrol på Hyllie Station, hvor toget holder lidt længere.

Ændringerne vil snart fremgå af Rejseplanen og DSB.dk.