Flere turistoplevelser skal bookes online

amerikanske-turisterEn landsdækkende bookingplatform vil fra næste forår samle turistprodukter i Danmark. Dermed får turisterne overblik over, hvad de kan opleve i Danmark og mulighed for at booke på forhånd.

Stadig flere turister booker flyrejser og overnatninger online. Internationale undersøgelser viser, at turisterne også er interesserede i at booke oplevelser over nettet, f.eks. museumsbesøg, cykelleje og kajakture. Nogle booker inden afrejse; andre når de er på destinationen, men søger hjemmefra inspiration til, hvad de kan opleve, og vælger på denne baggrund, hvor de vil rejse hen, oplyser VisitDenmark.

Chef for VisitDenmarks digitale medier, Agnete Sylvest Jensen, siger: ”Det skal være lettere for turisterne at finde og booke de mange gode oplevelser, som i dag findes lokalt i det det danske turistland. Derfor går VisitDenmark nu i gang med at skabe en landsdækkende platform, der samler turistoplevelser, der kan bookes online. Vi håber, at det vil inspirere til, at man ude på de danske destinationer vil gøre mange flere oplevelser online bookbare.”

Flere destinationer er allerede begyndt at opbygge egne bookingsystemer. Den nye platform kommer til at bygge oven på disse systemer og vil fungere som paraply for eksisterende og fremtidige systemer, så turisten kan gå ind ét sted og booke oplevelser og produktpakker på tværs af landet.

”Muligheden for at booke oplevelser online er med til at påvirke turistens rejsebeslutninger. Nogle lande har allerede gjort et stort arbejde med at gøre det let at booke f.eks. ski-, golf- og cykelferie i samlede pakker,” siger Agnete Sylvest Jensen.

Bookingplatformen skal udvikles i partnerskab mellem de lokale danske turistorganisationer og VisitDenmark. Der er i år afsat 4 mio. kr. i regeringens vækstplan for turisme til projektet.

Projektet bliver koordineret med Panorama cykelprojektet og Horestas Outdoor-turismeprojekt. Begge projekter har netop fået støtte af Naturstyrelsen.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.