Flere turistovernatninger i august

turister i danmarkAntallet af overnatninger på hoteller, feriecentre og vandrerhjem steg i august med 3% i forhold til juli. Der var 8% flere på feriecentre og 3% flere på vandrerhjem, mens hotellerne havde 1% flere overnatninger.

I månederne juni-juli-august var det samlede antal overnatninger på hoteller, feriecentre og vandrerhjem næsten uændret i forhold til de forudgående tre måneder, oplyser Danmarks Statistik.

Der var en stigning på 203.000 eller 37% i tyske overnatninger i august sammenlignet med august sidste år. Fra januar til og med august steg det samlede antal overnatninger med 756.000 eller 3% i forhold til samme periode sidste år. Tyskerne stod for en fremgang på 154.000 eller 7%, mens danskerne havde 235.000 eller 2% flere overnatninger.

Der var et næsten uændret antal svenske og norske overnatninger, mens gæster fra andre lande sammenlagt overnattede 11% flere gange end i tilsvarende periode sidste år.

I august var der 21% flere overnatninger i udlejede feriehuse end i juli. Det er det højeste niveau for august, siden statistikken startede i 2004. Fremgangen skal ses på baggrund af et fald på 6% i juli. Antallet af udenlandske overnatninger steg med 31% efter en nedgang på 3% i juli, mens danske overnatninger faldt med 5% i august. I perioden juni-juli-august var der en stigning på 12% i antallet af feriehusovernatninger sammenlignet med de forudgående tre måneder.

I faktiske tal steg det samlede antal overnatninger i danske feriehuse med 905.000 eller 34% i august sammenlignet med samme måned sidste år. Fremgangen tilskrives især 50% flere tyske overnatninger. Til sammenligning faldt antallet af tyske overnatninger i juli med 421.000 eller 26%. De store udsving hænger sammen med, at tyskerne i højere grad placerer deres sommerferie i august frem for juli.

Der var i perioden januar til august næsten 1,1 millioner eller 10% flere overnatninger i alt end i den tilsvarende periode sidste år. Der var 348.000 flere danske overnatninger i feriehusene, hvilket er en stigning på 12%. Vores tyske naboer havde 519.000 eller 8% flere overnatninger.

31. august var der booket 98.500 hus-uger for resten af året, svarende til en fremgang på 6.400 eller 7%.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.