Sådan ser Sydhavnskvarteret ud i dag – Aarhus Kommune har store planer for områdets fremtid. Til højre Comwell Aarhus, det høje sorte tårn. Foto for Aarhus Kommune: Ib Sørensen.

Flere vil bygge nye hoteller i Aarhus

Fire af de ni tilbudsgivere for den kommende udvikling af Sydhavnskvarteret i Aarhus havde også inkluderet et hotel i deres bud. Kun et projekt kom gennem nåleøjet – men ikke alle har givet op.

Entreprenørkoncernen A. Enggaard A/S og PFA DK Ejendomme Lav var de to tilbudsgivere, der i første omgang fik en betinget køberetsaftale med Aarhus Kommune.

A. Enggaard vil sammen med sin tyske hotelpartner, RIMC International Hotels & Resorts Group, angiveligt opføre et Hilton-hotel fra et ikke-oplyst varemærke i Hilton-koncernen. Der er dog lidt uklarhed om dette projekt – se artiklen herunder. PFA havde ikke noget hotel med i sit tilbud.

Men andre af de ni tilbudsgivere havde blandt andet et hotel i deres bud på at komme i betragtning hos kommunen.

KPC Ejendomsadministration havde afsat 18.000 etagemeter til hotel sammen med Guldsmeden Hotels og BC (Bella Center) Hospitality Group, sidstnævnte driver foreløbig tre hoteller i København.

Tilbuddet fra Raundahl & Moesby A/S indeholdt blandt andet ”en hensigtserklæring fra BB Hotels Group A/S, som er en tostjernet international hotelkæde med mere end 400 hoteller fordelt i Europa,” står der i materialet til Aarhus Kommune.

Aktieselskabet CBH, CASA Holding A/S og CASA A/S havde afsat 6.000 etagemeter til et Moxy-hotel; et hotelvaremærke skabt af hotelkoncernen Marriott og IKEA.

Klik for stort format. Bente Lykke Sørensen, arealudviklingschef i Aarhus Kommune. Pressefoto.

”Et hotel indgik ikke i de krav, vi havde specificeret for Sydhavnskvarteret. Derfor har Aarhus Kommune heller ikke nævnt Hilton i vores evaluering og dermed i grundlaget for tildeling af betinget køberet til Enggaard,” siger kommunens arealudviklingschef, Bente Lykke Sørensen, til STANDBY.dk

Guldsmeden har ikke opgivet
Selv om Guldsmeden Hotels og deres partner for et projekt i Sydhavnskvarteret, KPC Ejendomsadministration, ikke i første omgang blev udvalgt til en betinget køberetsaftale, har den danske hotelkæde ikke opgivet at komme på banen i Sydhavnskvarteret.

”Vi ser hele budrunden som en kreativ proces, der skulle få så mange gode initiativer som muligt på bordet. Guldsmeden Hotels vil være en oplagt partner til den bæredygtige profil, der er lagt op til i konkurrencen. Alt er stadig åbent og vi er overbeviste om at Guldsmeden Hotels kan blive en del af løsningen på Sydhavnen i Århus.”

Det siger medejer af Guldsmeden Hotels, arkitekt Marc Weinert, til STANDBY.dk – Guldsmeden Hotels stammer i øvrigt fra Aarhus, hvor Sandra og Marc Plesner Weinert i år for 20 år siden åbnede deres første hotel – i Guldsmedgade, deraf navnet.

BCHG: Aarhus har snart nok hotelkapacitet
Med i tilbudspakken fra KPC Ejendomsadministration var også BC (Bella Center) Hospitality Group, der driver foreløbig tre hoteller i København. Crowne Plaza Copenhagen Towers, AC Hotel Bella Sky Copenhagen og Copenhagen Marriott med sammenlagt 1.584 værelser. Inden juli 2021 forventer BCHG at åbne Hilton Copenhagen City med 400 værelser og suiter.

Koncernchef for BCHG, Allan L. Agerholm, siger til STANDBY.dk: ”Vi ved at vores partner, KPC, gjorde sig meget umage med sit bud til Aarhus Kommune. Vi kan i ønske til lykke til de to tilbudsgivere, der i første omgang fik de betingede køberetsaftaler med Aarhus Kommune.

Vi kunne stadig godt tænke os at komme ind i Sydhavnskvarteret med et af vores hotel-varemærker. Omvendt er Aarhus med det udmeldte sydhavnsprojekt og med det Radisson Red, der åbner senere i år i byen, og det kommende store Scandic-hotel med 500 værelser ved havnen, nok ved at have den hotelkapacitet, byen har plads til,” siger Allan Agerholm og tilføjer:

”BCHG har gennem årene kigget på flere hotelprojekter i Aarhus, de blev af forskellige årsager ikke til noget. Skal vi ind i Aarhus med et af vores store internationale hotel-varemærker skal det nok være i Sydhavnskvarteret – jeg tror ikke at der på den mellemlange bane er plads til flere nybyggerier af hoteller ligesom jeg ikke tror vi kan foretage opkøb og derefter konvertering af mindre hoteller i byen.”

Relaterede artikler:

Hilton afviser aftale om hotel i Aarhus

Dansk hotelkæde øger igen

Ingen danske hoteller helt til tops hos Michelin