Danske Guldsmeden Hotels har planer om et hotel med cirka 200 værelser i Aarhus, hvor kæden i 1999 åbnede for første gang. Arkivfoto: VisitDenmark.

Dansk hotelkæde øger igen

Går det efter planen får kæden af boutiquehoteller endnu et hotel – i Aarhus, hvor det hele begyndte. I forvejen er den på vej med sit hidtil største hotel i København.

Danske Guldsmeden Hotels har planer om et nyt boutiquehotel med omkring 200 værelser i det centrale Aarhus. Kæden startede i 1999 sit første hotel i centrum af Aarhus i Guldsmedgade, deraf navnet.

”Det er ingen hemmelighed, at vi super gerne vil udvide i Aarhus, vi savner Smilets By. Men projektet om det nye hotel i Aarhus er endnu ikke endelig godkendt fra offentlig side,” siger Sandra Plesner Weinert, der sammen med sin mand, Marc, ejer og driver Guldsmeden Hotels til STANDBY.dk

Det første guldsmedhotel, der næste år har 20 års jubilæum, har 27 værelser i Aarhus – bliver det planlagte nye hotel en realitet, vil det væsentligt øge kædens kapacitet i Aarhus.

Men det er i København, at kæden af boutiquehoteller hos Guldsmeden Hotels for alvor er vokset. Kæden har foreløbig fem hoteller i København, det seneste åbnede sidste efterår i Gyldenløvesgade, Manon les Suites – med 87 værelser og suiter, herunder blandt andet en swimmingpool og en stor grøn gårdhave.

Flagskibet i København målt i værelser er indtil videre Guldsmeden Hotel Axel med 194 værelser og suiter. Axel-hotellet, opkaldt efter Sandra og Marc Plesner Weinerts søn, har overtaget genbohotellet Hotel du Nord i Colbjørnsensgade, hvorfra der nu er indgang til det 4-stjernede hotel. Udover Axel og Manon har Guldsmeden Hotels i København også hotellerne Babette (Manon og Babette er tvillingepigerne hos Guldsmedhotellernes ejer) samt Bertram og 66, det tidligere Carlton, der nu hedder 66 på grund af sin belægning på Vesterbrogade 66.

Og i København er Guldsmeden Hotels i gang med kædens sjette hotel i hovedstaden. Det får adresse i Gullfossgade på Islands Brygge og i alt 214 værelser og bliver dermed kædens flagskib når det efter planen står klar i 2019.

Også i udlandet
Udover Aarhus og København har Guldsmeden Hotels også gennem årene etableret sig uden for de danske grænser.

Seneste skud på stammen er kædens første hotel i Tyskland – hotellet på Postdamer Strasse i Berlin ligger tæt på Postdamer Platz og dermed byens centrum, Brandenburger Tor. Hotel Lulu byder på 81 værelser

Udover hotellet i den tyske hovedstad er Guldsmeden Hotels også på plads i Oslo, i Menton mellem Nice og den italienske grænse, på Bali og i Islands hovedstad, Reykjavik.

Relaterede artikler:

Vokseværk i kendt hotelkæde

Dansk hotelkæde åbner i Tyskland

Flere hotelprojekter på vej i Aarhus

Stor fest for kendt hoteldirektør