Flere vil gerne overtage SAS

Når de tre hovedaktionærer i flyselskabet, regeringerne i de tre skandinaviske lande, beslutter sig for at sætte SAS til salg, ventes aktiekursen at stige med mindst 30%, skriver borsen.dk.

En centralt placeret kilde siger til Børsen, at han forventer, at alle ’de store’ vil være interesserede, når processen går i gang. Privatiseringen af Austrian gives som eksempel. Her var russiske S7, Air France-KLM og Lufthansa med i budprocessen, som blev vundet af Lufthansa.

Det vurderes, at Lufthansa vil starte processen foran rivalerne, men British Airways bekræfter, at der er udsigt til en budkrig om SAS. BAs topchef Willie Walsh, der har ledet fusionen mellem BA og Iberia, har tidligere sagt, at en række selskaber kunne være interessante at få ind på lige fod med British Airways og Iberia.

Vicekoncernchef John Dueholm, SAS, bekræfter forventningerne om, at det udelukkende bliver de tre europæiske fly-giganter, som i starten vil have interesse for en overtagelse.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.