Flest engelske gæster på Københavns hoteller

Radisson Blu scandinavia hotel københavn

Mens der i 2011 var 397.995 svenske overnatninger på københavnske hoteller og 345.589 norske, samt 327.988 fra Storbritannien, ser de seneste tal – fra januar til november i 2015 – anderledes ud, ifølge Dansk Erhverv.

Her var der sidste år 447.863 svenske overnatninger i København, 372.324 fra Norge og nu 484.442 fra Storbritannien.

Siden 2011 har hotellerne i København set stigning på næsten 50 procent. Briter er nu de hyppigste hotelgæster i København. TV-serier og flere flyruter er de væsentligste forklaringer på øgningen, oplyser Dansk Erhverv. I perioden 2011 til 2015 er antallet af hotelovernattende briter vokset 48 pct.

På baggrund af de seneste officielle tal konkluderer Dansk Erhverv, at briterne i 2015 for første gang har overgået svenskerne og nordmændene, når det drejer sig om overnatninger på hotellerne i København.

”Det er positivt for København. Briterne bruger generelt mange penge, så hoteller, restauranter, forretninger og meget andet nyder godt af de mange britiske turister,” siger Susanne Nordenbæk, Dansk Erhvervs fagchef for turisme og oplevelsesøkonomi.

Ifølge hende er der tre forklaringer på, at briterne i højere grad kommer til København: ”Der er kommet flere flyforbindelser. De har skabt øget konkurrence. Danske TV-serier som Forbrydelsen, Borgen og Broen er populære i England,” siger hun og tilføjer: ”Den britiske økonomi kom godt ud af finanskrisen, pundet står stærkt. Kendskabet til Danmark som rejseland er ikke så stort, men den store eksponering, som de populære tv-serier har skabt, er guld værd.”