Florida kritiserer manglende opbakning om Zika-myg

zikaTURISME: Floridas guvernør kritiserer landets regering for ikke at give nok hjælp til at bekæmpe Zika-virus i delstaten, der er meget afhængig af turisme. 16 personer er nu smittet med Zika i Florida.

Guvernør Rick Scott siger, at USAs regering gør for lidt til at hjælpe med at bekæmpe Zika – men at det stadig er sikkert at besøge Florida.

De 16 registrerede tilfælde er kun sket i et meget lille område omkring kvarteret Wynwood ved Miami.

Florida har bl.a. bedt regeringen levere 10.000 anti-Zika pakker.

Der er endnu ingen vaccine eller behandling mod Zika-virus. Siden starten af i år har der været udbrud af Zika-virus infektion i omkring 20 lande i Syd- og Mellemamerika. De 16 tilfælde i Florida er de første i USA, hvor det antages, at personerne er blevet smittet af myg i Florida.

Flere landes sundhedsmyndigheder, bl.a. de danske, har advaret gravide mod at rejse til Florida – det samme gælder kvinder der planlægger at blive gravide. Deres mandlige partnere skal bruge kondom to måneder efter de er hjemkommet fra Zika-områder, da Zika-virus muligvis kan spredes seksuelt.

Zika-virus overføres med myggearten aedes og giver hos de fleste ingen eller milde symptomer. Men den er farlig for gravide. Virussen er mistænkt for at give underudviklet kranie, microcephali, hos nyfødte.

27 lande er berørt af smitten, og FNs WHO har erklæret Zikavirus for global trussel.

Sammen med New York og Californien er Florida en af de mest besøgte turistdestinationer i USA. Sidste år havde Florida over 106 mio. turister, primært fra USA.