Florida udvider advarsel mod Zika

usa, florida, miamiTURISME: Floridas sundhedsmyndigheder har nu sat område omkring Miami Beach på listen over steder bl.a. gravide skal undgå. I første omgang var advarslen kun for område nord for Miami.

Floridas sundhedsmyndigheder advarer nu gravide, eller kvinder der påtænker at blive gravide den kommende tid, mod dele af Miami Beach.

Det skyldes risikoen for at blive stukket af de såkaldte Zika-myg, der kan give alvorlige kranieskader på nyfødte.

I sidste måned blev der for første gang i USA konstateret Zika-myg i område nord for Miami, men nu har myggene angiveligt bredt sig til dele af Miami Beach, skriver bl.a. CNN og henviser til Floridas guvernør, Rick Scott, der i fredags meddelte, at der var konstateret mindst fem tilfælde, hvor personer i Miami Beach var blevet stukket af lokale Zika-myg.

Florida, der har over 20 mio. indbyggere, har sat massivt ind for at bekæmpe Zika-myg.

Der er endnu ingen vaccine eller behandling mod Zika-virus. Siden starten af i år har der været udbrud af Zika-virus infektion i omkring 20 lande i Syd- og Mellemamerika.

Flere landes sundhedsmyndigheder, bl.a. de danske, har advaret gravide mod generelt at rejse til Florida – det samme gælder kvinder der planlægger at blive gravide. Deres mandlige partnere skal bruge kondom i mindst to måneder efter de er hjemkommet fra Zika-områder, da Zika-virus muligvis kan spredes seksuelt.

Zika overføres med myggearten aedes og giver hos de fleste ingen eller milde symptomer. Men den er farlig for gravide. Virussen er mistænkt for at give underudviklet kranie, microcephali, hos nyfødte.

27 lande er berørt af smitten, og FNs WHO har erklæret Zikavirus for global trussel.

Sammen med New York og Californien er Florida en af de mest besøgte turistdestinationer i USA. Sidste år havde Florida over 106 mio. turister, primært fra USA.