Flot farvel til VisitBritain-chef i Danmark

Jette Ward flankeret ved receptionen i går af til venstre formand for samarbejdsorganet for udenlandske turistkontorer Antor i Danmark, Stig Sommerfeldt Kaspersen, Portugals turistchef i Danmark, og chef for VisitBritains nordiske aktiviteter, Gary Robson.

Jette Ward flankeret ved receptionen i går af til venstre formand for samarbejdsorganet for udenlandske turistkontorer Antor i Danmark, Stig Sommerfeldt Kaspersen, Portugals turistchef i Danmark, og chef for VisitBritains nordiske aktiviteter, Gary Robson.

TURISME: Det britiske turistråd lukker i Danmark – fremover styres aktiviteterne fra Stockholm. Ved afskedsreceptionen i går for turistchef Jette Ward kom det frem, at hun har unikt fællesskab med The Beatles…

Der var i går stort rykind på den britiske ambassade i København til afskedsreception for unikke Jette Ward, der i 45 år har været hos det britiske turistråd i Danmark – siden 1985 som chef for VisitBritain. Da hun blev ansat i 1971 som sommermedhjælper hed det British Tourist Authority.

”Det må have været det længste job som sommermedhjælper i VisitBritains historie,” sagde den nordiske chef, Gary Robson, i sin kærlige tale. Han sagde også, at Storbritannien sidste år havde 765.000 danske ankomster, en stigning på 14 pct. sammenlignet med 2014.

Gary Robson lovede at trods VisitBritains lukning i Danmark vil man stadig holde kontakt og hjælpe ”det vigtige danske marked, herunder rejsebureauer og rejsejournalister.”

”Jette Ward har, undskyld fru ambassadør, været unik ambassadør for Storbritannien, ” sagde Gary Robson til Storbritanniens ambassadør i Danmark siden 2012, Vivien Life, der også var til receptionen.

Det samme var danske rejsebureauer, udenlandske turistkontorer, rejsejournalister samt Jette Wards tidligere kolleger i Danmark og hendes børn og børnebørn.

Gary Robson fortalte også, at Jette Ward har været den længst siddende chef for et VisitBritain-kontor – og at Jette Ward som hidtil eneste fra VisitBritain i 1999 fik den fine britiske orden, MBE, Member of the Order of the British Empire, den samme fik The Beatles i 1965 samt senere også A.P. Møller-Mærsks direktør, Mærsk Mc-Kinney Møller.

I 2004 var der seks ansatte på VisitBritains kontor i Danmark, i efteråret 2007 stoppede den næstsidste medarbejdere – siden har turistchef Jette Ward kæmpet alene.

”Lukningen af vores kontor i København er ikke min beslutning, men VisitBritain samler sine kontorer i såkaldte hubs, og for Norden bliver det Stockholm. Stockholm får ekstra personale, der bl.a. kan tale dansk og som kan støtte f.eks. rejsebureauerne i Danmark,” sagde 66-årige Jette Ward i april i år til standby.dk og tilføjede:

”Jeg har ingen intentioner om at bosætte mig i Stockholm eller pendle mellem København og Stockholm. Jeg havde regnet med at blive ved et par år mere i København – men selv om jeg stopper, vil jeg gerne fortsætte med at arbejde med rejsebranchen, hvis nogen kunne have brug for min hjælp og viden.”