Fly til Malaysia endte i Melbourne

A330-900neo_RR_Air_Asia_X_01_En Airbus A330 fra AirAsia skulle fra Sydney til Kuala Lumpur, men landede i stedet i australske Melbourne på grund af kaptajnens navigationsfejl.

Han indsatte de forkerte koordinater i flyets navigationssystem, oplyser luftfartsmyndighederne efter en sikkerhedskontrol.
Passagererne, som var indstillet på en ni timers flyrejse til Malaysia, blev noget overraskede, da flyet landede efter blot to timers flyvning fra Sydneys internationale lufthavn. Afstanden til Melbourne er godt 700 kilometer, mens afstanden til Kuala Lumpur er 6.610 kilometer.

Normalt er det styrmanden, der indtaster koordinaterne, mens kaptajnen tager sig af inspektion af flyets ydre. Denne dag var kaptajnens høreværn borte, så de to byttede opgaver.

Ifølge sikkerhedsrapporten havde piloterne flere muligheder for at rette fejlen, men lagde ikke mærke til noget før flyet var i luften.

De ignorerede et budskab på kaptajnens skærm og tre forskellige signaler og fortsatte flyvningen. Først da autopiloten blev koblet ind, opdagede de fejlen, men var ude af stand til at ændre ruten.

De bad om tilladelse til at returnere til Sydney, men da de skulle lande manuelt og sigtbarheden var ringe, fik de besked om at fortsætte til Melbourne.

Herfra kunne de så fortsætte til Kuala Lumpur, som de nåede med seks timers forsinkelse.

 

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.