Malaysiske uniformer for sexede

LUFTFART: De malaysiske lavprisselskaber AirAsia og Firefly bliver fra politiske side kritiseret for, at kabinepersonalets uniformer afslører for meget.

AirAsia’s uniformer er for sexede. Foto: AirAsia

LUFTFART: De malaysiske lavprisselskaber AirAsia og Firefly bliver fra politisk side kritiseret for, at kabinepersonalets uniformer afslører for meget.

Det er ikke første gang og sikkert heller ikke sidste, at et flyselskabs uniformer til det kvindelige kabinepersonale bliver kritiseret for at være for sexet.

Men de tætsiddende kjoler på AirAsia og Fireflys kabinepersonale er blevet for meget for to malaysiske politikere fra det regerende parti, Umno. Senator Abdullah Mat Yasim har i parlamentet sagt, at det kvindelige personales påklædning hos de to flyselskaber kan ‘ophidse passagerer’, skriver the New Strait Times.

Et tredje malaysisk flyselskab, Malindo Air, blev også kritiseret for, at kjolerne er for tætsiddende, men dog dækker de ‘følsomme områder’, som det blev udtrykt.

Forslag om nye uniformer
De ‘iøjenfaldende dragter’ afspejler heller ikke Islams status som Malaysias officielle religion, sagde Mr. Abdullah, og han opfordrede til, at the Malaysian Aviation Commission skulle se på sagen. Senator Megat Zulkarnain Omardin var enig og foreslog, at der blev lavet nye uniformer.

Der var dog også plads til lidt humor, da senator Megat Zulkarnain Omardin jokede med, at hans kone var urolig, hver gang han skulle flyve alene med Malindo eller AirAsia.

Også i sidste uge blev problemet med de tætsiddende uniformer adresseret af en tredje senator, Hanafi Mamat, der argumenterede for, at de skal være i overensstemmelse med sharia.

Tidligere er blandt andet Cathay Pacifics uniformer blevet kritiseret for at være for sexede, hvilket resulterede i, at det kvindelige kabinepersonale fik mulighed for at vælge en anden model, der sad lidt løsere og var lidt længere.

Relaterede artikler:

Konkursramt flyselskab får nye uniformer

Magien forsvinder med kaptajnens kasket

KLM dropper traditionsrige pilotkasketter