Flyaflysninger i Frankfurt torsdag og fredag (opdateret)

Det er flyvelederei lufthavnen med ansvar for at dirigere fly til og fra gater eller fjernparkeringen, der vil strejke i protest mod, at de ikke har fået ny overenskomst på plads med lufthavnens driftsselskab, Fraport.
Det oplyser lufthavnen på sin hjemmeside.

 

De strejkende er organiseret i fagforeningen GdF (Gewerkschaft der Flugsicherung).

 

Også i morgen, fredag, vil de flyveledere, der styrer trafikken på forpladserne i Frankfurt Lufthavn strejke. Det kan betyde 1.000 aflysninger, skriver Reuters.

 

Fagforeningen GdF oplyste i dag, torsdag, at den opfordrer sine ca. 200 medlemmer til at strejke i 14 timer i morgen, fredag – fra kl. 08 til kl. 22. I dag strejker de ”kun” syv timer.

 

Fraport, der driver Frankfurt Lufthavn, har trænet personale til at afhjælpe problemet og håber at halvdelen af flyvningerne kan gennemføres under fredagens strejke.

 

Med ca. 1.300 starter og landinger hver dag er Frankfurt den tredje travleste lufthavn i Europa efter London Heathrow og Paris Charles de Gaulle. Lufthansa har over halvdelen af de daglige flyoperationer i Frankfurt.

 

GdF ønsker sine medlemmer bedre betalt, fordi deres arbejde ifølge fagforeningen er blevet mere krævende efter lufthavnen i oktober sidste år åbnede en fjerde landingsbane, 07/25.

Omvendt mener Fraport, at GdF’s lønkrav er for høje.

 

Lufthavnen i Frankfurt har brugt over ti milliarder kr. på den nye landingsbane. Den øger lufthavnens evne til at modtage fly fra 82 til 90 i timen. Fuldt optimeret kan den nye startbane give plads til 126 fly i timen.
 
Samlet bruger Frankfurts lufthavn, den største i Tyskland, over 30 milliarder kr. på andre forbedringer.
 
I år 2020 forventer Frankfurt Lufthavn 88 mio. passagerer og 700.000 årlige starter og landinger – med 500.000 i dag.

Skrevet af redaktionen