Flygtningestrømmen skræmmer turisterne

0

apollo kosØFERIE: Det siger de i hvert fald nu på Kos, som er blevet en anden stor græsk modtager ø efter Lesbos.

”Vi har haft mange aflysninger. I begyndelsen af sæsonen gik det godt, men jeg kan kun sige, at vi aldrig har oplevet en september som denne her. Det plejer at være min bedste måned, og nu er hotellet under halvt fuldt. Jeg tror, at europæerne er meget modvillige for at blive konfronteret med det her,” siger hoteldirektør Chrysoula Bacaloglou fra Alexandra Hotel på Kos til Berlingskes udsendte medarbejdere.

”Jeg har ondt af de mennesker, og vi må forsøge at stoppe krigen,” fortsætter hun og henviser til telte og overnattende mennesker på havnepromenaden med mangel på både vand og toiletter.

Hotelforeningen på Kos har meddelt regeringen i Athen, at man har modtaget over 170.000 aflysninger. Det er bundrekord de seneste 30 år.

Hidtil har rapporterne om turismen til Grækenland, og ikke mindst til øerne, ellers set ud til at være nogenlunde uberørt. Selv til Lesbos er danske chartergæster fortsat ankommet, har fyldt flyene og oven i købet taget hjælp med til de mange flygtninge.

Nu ønsker Kos – og sikkert flere af de andre græske ferieøer – at blive fritaget for de skatte- og momsstigninger, der ellers er på vej. De håber på regeringen efter valget i går.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz