FlyNiki’s 49,8% salg styrker airberlins økonomi

airberlin-a330-200-mia-rfOneworld-medlemmet airberlin har solgt 49,8% af sit østrigske datterselskab FlyNiki til Etihad for 300 millioner Euro, og giver det tyske selskab en eftertragtet økonomisk indsprøjtning.

Airberlin, der havde et underskud i tredje kvartal på 45,6 millioner Euro, kalder salget en vigtig milesten i omstruktureringen af selskabet.

“Transaktionen forenkler vores forretning, reducerer risikoen ved sæsonbetonede destinationer og forbedrer vores finansielle position. Lidt efter lidt ændrer vi airberlin til et netværksselskab med fokus på indenrigs- og regional trafik for at feede vores to langrute-hubs i Berlin and Düsseldorf,” siger CEO Stefan Pichler.

I september overdrog selskabet 40 Airbus A320 til Lufthansa Group og reducerede antallet af ansatte med 1.200. Som led i FlyNiki transaktionen, justerer airberlin sit europæiske netværk til at koncentrere sig om helårlig forretningstrafik på det tyske marked, i Italien, i de nordiske lande og i Østeuropa.

Fra starten af sommerfartplanen 2017 vil airberlin flytte slots til FlyNiki vedrørende sydeuropæiske destinationer, som Kanarieøerne og Madeira, Nordafrika og Tyrkiet.

airberlin stopper sine kostbare wet-lease aftaler for 14 TUIfly, som overflyttes til den planlagte European Leisure Airline Group, som drives af TUI Group og Etihad Aviation Group.

airberlin fastholder sine langruter med otte destinationer i USA og Caribien, samt Abu Dhabi.

x

Læs Også

MSC Cruises får sit nye flagskib, MSC Seaside

MSC Seaside er leveret fra Fincantieri værftet og er det andet nye krydstogtskib, som MSC har søsat i 2017. Skibet får hjemmehavn i Miami og er første skib i MSCs Seaside klasse.

Politiet tager 20 spritbilister hver dag

Sidste år sigtede politiet 7.203 personer for spritkørsel, viser tal fra Rigspolitiet. I julefrokostsæsonen sætter politiet ind med ekstra kontrol. Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden opfordrer til at lade bilen stå

Ny ledelse for RCL Cruises i Norden

Julie Ødegaard er udpeget som midlertidig General Manager Nordic for Royal Caribbean International Ltd (RCL). Hun får ansvaret for Royal Caribbean International, Celebrity Cruises og Azamara Club Cruises i Norden.

Konkurs i airberlin koster Rejsegarantifond millionbeløb

LUFTFART: Flere hundrede danske passagerer vil få dækket deres udgifter til ubrugelige flybilletter med airberlin - minus selvrisikoen på 1.000 kroner.

Konkurrencemyndigheder undersøger Lufthansa

LUFTFART: De tyske anti-kartelmyndigheder har bedt Lufthansa om forklaring på stigende priser på tysk indenrigs efter airberlin gik konkurs. Lufthansa vil gerne udbyde 1.000 ekstra flyvninger om måneden.

Lufthansa pumper 700.000 ekstra sæder ud på tysk indenrigs

LUFTFART: I kølvandet på airberlins konkurs mangler der skønsmæssigt over 50.000 månedlige flysæder på de tyske indenrigsflyvninger. Lufthansa-selskab alligevel ikke til København.