FlyNiki’s 49,8% salg styrker airberlins økonomi

airberlin-a330-200-mia-rfOneworld-medlemmet airberlin har solgt 49,8% af sit østrigske datterselskab FlyNiki til Etihad for 300 millioner Euro, og giver det tyske selskab en eftertragtet økonomisk indsprøjtning.

Airberlin, der havde et underskud i tredje kvartal på 45,6 millioner Euro, kalder salget en vigtig milesten i omstruktureringen af selskabet.

“Transaktionen forenkler vores forretning, reducerer risikoen ved sæsonbetonede destinationer og forbedrer vores finansielle position. Lidt efter lidt ændrer vi airberlin til et netværksselskab med fokus på indenrigs- og regional trafik for at feede vores to langrute-hubs i Berlin and Düsseldorf,” siger CEO Stefan Pichler.

I september overdrog selskabet 40 Airbus A320 til Lufthansa Group og reducerede antallet af ansatte med 1.200. Som led i FlyNiki transaktionen, justerer airberlin sit europæiske netværk til at koncentrere sig om helårlig forretningstrafik på det tyske marked, i Italien, i de nordiske lande og i Østeuropa.

Fra starten af sommerfartplanen 2017 vil airberlin flytte slots til FlyNiki vedrørende sydeuropæiske destinationer, som Kanarieøerne og Madeira, Nordafrika og Tyrkiet.

airberlin stopper sine kostbare wet-lease aftaler for 14 TUIfly, som overflyttes til den planlagte European Leisure Airline Group, som drives af TUI Group og Etihad Aviation Group.

airberlin fastholder sine langruter med otte destinationer i USA og Caribien, samt Abu Dhabi.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.