FlyNiki’s 49,8% salg styrker airberlins økonomi

airberlin-a330-200-mia-rfOneworld-medlemmet airberlin har solgt 49,8% af sit østrigske datterselskab FlyNiki til Etihad for 300 millioner Euro, og giver det tyske selskab en eftertragtet økonomisk indsprøjtning.

Airberlin, der havde et underskud i tredje kvartal på 45,6 millioner Euro, kalder salget en vigtig milesten i omstruktureringen af selskabet.

“Transaktionen forenkler vores forretning, reducerer risikoen ved sæsonbetonede destinationer og forbedrer vores finansielle position. Lidt efter lidt ændrer vi airberlin til et netværksselskab med fokus på indenrigs- og regional trafik for at feede vores to langrute-hubs i Berlin and Düsseldorf,” siger CEO Stefan Pichler.

I september overdrog selskabet 40 Airbus A320 til Lufthansa Group og reducerede antallet af ansatte med 1.200. Som led i FlyNiki transaktionen, justerer airberlin sit europæiske netværk til at koncentrere sig om helårlig forretningstrafik på det tyske marked, i Italien, i de nordiske lande og i Østeuropa.

Fra starten af sommerfartplanen 2017 vil airberlin flytte slots til FlyNiki vedrørende sydeuropæiske destinationer, som Kanarieøerne og Madeira, Nordafrika og Tyrkiet.

airberlin stopper sine kostbare wet-lease aftaler for 14 TUIfly, som overflyttes til den planlagte European Leisure Airline Group, som drives af TUI Group og Etihad Aviation Group.

airberlin fastholder sine langruter med otte destinationer i USA og Caribien, samt Abu Dhabi.

x

Læs Også

Stand By i Norge skriver

Forsinkelser i norske lufthavne – ITG sælges i stumper – Trollstigen åbnes i dag – Ejer hele Beistostølen – Ryanair fik solidt overskud – USA indbringer Airbus for WTO – 11. september effekten aftager – slut med visumpligt til Vietnam.

Åbner postkontor på vulkan

Mens postkontorer i resten af verden nedlægges på stribe, har ø-gruppen Vanuatu gjort det modsatte.

HORESTA stifter ”nattelivsforening”

Organisationen vil gøre det mere trygt at gå i byen, og sikre bedre vilkår for beværtninger med natbevilling.

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Ryanair vil også forhandle med kabinepersonale

Lavprisselskabet har efter anerkendelsen af pilotfagforeningerne nu også valgt at anerkende kabinepersonalets faglige sammenslutninger.

Mærkeordning for tilgængelighed

Turistbranchen og handicaporganisationerne har indført en særlig mærkeordning for tilgængelighed.