Der er overkapacitet af flysæder i markedet, hvor efterspørgslen i juni ikke er så stor som udbuddet, lyder det fra Dansk Flyprisindex. Arkivpressefoto fra Billund Lufthavn med en Airbus A320 fra færøske Atlantic Airways i forgrunden.

Flyprisindex: Rekordbillige flypriser i juni

Skal man på storbyferie i Europa i juni, er flybilletterne stadig rekordbillige fra København og Billund. Det oplyser Dansk Flyprisindex, der udgives af prissammenligningssiden Travelmarket.dk

I analysen er der tjekket flypriser til ti af danskernes mest populære byer til storbyferie i uge 24.

I Europa er det: Amsterdam, Barcelona, Berlin, London, Oslo, Paris, Prag, Rom, Stockholm og Wien. Til lufthavne udenfor Europa drejer det sig om: Bangkok, Beijing, Dubai, Johannesburg, Los Angeles, Mexico City, New York, Rio de Janeiro, Sydney og Tokyo. Nogle af disse rejsemål kan være helt eller delvist lukket for udenlandske turister som følge af coronakrisen.

Alle priser er for flyrejser tur/retur med skatter og afgifter samt ud- og hjemrejse i uge 24. Flypriserne er fundet på Travelmarket.dk i går, den 17. maj.

Ole Stouby, ejer af og administrerende direktør for Travelmarket, siger i en pressemeddelelse: “Den intensive konkurrence mellem flyselskaberne fortsætter, og der er en overkapacitet af flysæder i markedet. Efterspørgslen i juni er ikke så stor som udbuddet, og det presser flypriserne ned i et rekordlavt niveau i uge 24.”

Til STANDBY.DK uddyber Ole Stouby: ”Flyselskaberne tjener ikke på at sælge de billigste billetter, men de sælger jo også billetter på samme afgange til højere priser. Og når flyet begynder at blive fyldt godt op, så stopper de med at sælge de super attraktive kampagnepriser. De dyreste flybilletter er jo de, man køber lige op til afgang.

Mange af de billige flybilletter finder man på afgange meget tidligt om morgenen eller meget sent om aftenen,” siger Ole Stouby.

Gennemsnitsprisen nede med 25 procent
Gennemsnitsprisen for europæiske flybilletter med afrejse fra Københavns Lufthavn i uge 24 i år er kun 384 kroner. Det er 25 procent lavere end gennemsnitsprisen i for den tilsvarende uge i 2019, før corona-pandemien, hvor gennemsnitsprisen var 513 kroner, oplyser Dansk Flyprisindex.

Fra Billund er gennemsnitsprisen for flyrejser til de europæiske storbyer på 494 kroner. Det er et fald på otte procent i forhold til samme uge i 2019, hvor prisen var 537 kroner.

Blandt de billige flybilletter med direkte fly i uge 24 er, ifølge Dansk Flyprisindex, disse fra København: Stockholm, 164 kroner (Ryanair), Wien, 320 kroner (også Ryanair) og Amsterdam, 447 kroner (med Vueling).

Fra Billund er de tre billigste i uge 24: Prag til 66 kroner (Ryanair), Wien til 141 kroner (også Ryanair) og Rom til 227 kroner, ligeledes Ryanair. Alle priser er som nævnt for flyrejser tur/retur med skatter og afgifter.

Dansk Flyprisindex udgives hver fjerde uge af prissammenligningssiden Travelmarket.dk, og er baseret på en oversigt over de billigste flybilletter t/r til de ti mest populære europæiske og oversøiske destinationer.

Relaterede artikler:

Fravalg af fast track i lufthavne kan give problemer

Frygter passagererne får lange ventetider i lufthavne

Danske rejsebureauer savner nærkontakt med SAS