Flyselskab havde første afgang med kvinder som piloter

Kaptajn Linda Tito Owen, til venstre, og pilot Patricia Avosa, ved første flyvning hos Solomon Airlines med kun kvinder i cockpittet.

LUFTFART: Lille flyselskab i Stillehavet havde sidste uge første flyvning hvor de to piloter for første gang var kvinder.

Solomon Islands, en øgruppe ca. 2.000 km nordøst for Australien, skrev sidste uge lidt luftfartshistorie. Det var nemlig første gang kongerigets flyselskab, Solomon Airlines, havde første flyvning med to kvinder i cockpittet.

Piloterne var kaptajn Linda Tito Owen og styrmand Patricia Avosa – deres flyvning på en indenrigsrute med et Twin Otter-propelfly, der har plads til ca. 20 passagerer. Solomon Airlines har kun fem fly – med en Airbus A320 som sit flagskib. Sidste år blev new zealandske Claudia Walding første kaptajn på selskabets Airbus A320.

Ud over indenrigs flyver Solomon Airlines bl.a. til Australien og Fiji.

En talsmand for Solomon Airlines siger, at den første flyvning med kun kvinder på flightdeck var unik og viser, at flyselskabet på alle områder giver mulighed for ligestilling.

Solomon Islands består af seks større og mere end 900 mindre øer. Hovedstaden er Honiara på øen Guadalcanal, der bl.a. er kendt for hårde kampe under Anden Verdenskrig mellem Japan og USA.

Øgruppen var i mange år et britisk protektorat, men blev selvstændig i 1978. Solomon Islands er med i det britiske Commonwealth.