Flyselskab lukker salgskontor i Danmark

2019/08/defaultmain.jpgFLYSELSKABER: Med udgangen af oktober nedlægger CSA Czech Airlines sit sidste europæiske salgskontor, i Danmark, hvor man har været siden 1960. Skyteam-medlemmet får ingen GSA – de tre medarbejdere er opsagt.

”Når kontoret i Danmark lukker, er en æra slut for CSA, som har haft kontor i Danmark siden 1960. Men det er desværre udviklingen i luftfartsbranchen – næsten alle menneskelige kontakter forsvinder,” siger Asa O’Hara, salgschef for det tjekkiske flyselskab i Danmark de seneste seks år til standby.dk

Kontorets to andre ansatte er Ivana Crnogorac, manager for gruppesalg og med 30 år hos CSA, mens Katerina Deni, accounting og ticketing manager har været hos CSA i 18 år.

Det tjekkiske Skyteam-medlem har lukket sine øvrige udenlandske salgskontorer.

Czech Airlines har på hverdage i højsæsonen tre fly fra Prag til København.

De tre ansatte på kontoret i København blev opsagt i starten af september. Skyteam-medlemmet Korean Air blev tidligere i år ny medejer af Czech Airlines med 44 pct. – begge selskaber har fly fra Prag til Sydkoreas hovedstad, Seoul.

Der kommer ingen General Sales Agent som afløser for det snart lukkede kontor i Danmark.

CSA’s kontor i Danmark afventer oplysninger fra hovedkontoret i Prag om, hvem rejsebureauerne fremover skal kontakte. Når disse informationer er på plads, udsendes information til rejsebureauerne.