Flyselskaber betvivler værdi af aske-data

”Luftfarten i Europa har brug for et harmoniseret og forbedret kriseberedskab,” siger foreningen Association of European Airlines, der har 36 medlemmer, bl.a. alle de store ruteflyselskaber, fx BA, Lufthansa, SAS osv. 

 

AEA kritiserer de nuværende procedurer for indsamling af information om aske i luften. Informationerne kommer fra Volcanic Ash Advisory Centre i London; VAAC fastholder af dets model for indsamling af information om askemængden er korrekt og internationalt anerkendt.

 

“190.00 flyvninger i Europas luftrum har ikke vist nogen vulkansk aske på flyskrog eller flymotorer.  VAAC kan ikke blive ved med at støtte sig til computer-simuleringer – egentlige testflyvninger i områder med angiveligt vulkansk aske er nødvendige for at støtte data fra VAAC,” siger AEA’s generalsekretær, Ulrich Schulte-Strathaus og tilføjer:

 

“AEA’s medlemmer har mistet tilliden til, at VAAC skal være eneste informations-kilde på området. Fx er de franske myndigheder og myndighederne i andre europæiske lande begyndt at støtte sig stadig mere til informationer indsamlet ved testflyvninger.”

 

AEA’s medlemmer havde sidste år 347 millioner passagerer og deres 2.160 fly betjente 662 destinationer i 162 lande med 11.400 daglige flyvninger.
AEA’s medlemmer har 385.000 medarbejdere og omsatte sidste år for 70 milliarder euro.

 

Skrevet af Redaktionen