Flyselskaber får samme destination i samme måned

Cleveland, Ohio.

LUFTFART: Inden for et døgn, oplyste Icelandair og den islandske konkurrent Wow Air, at de begge næste år åbner på samme by og i samme måned i USA. Wow Air bebudede yderligere tre kommende destinationer i USA, mens Icelandair åbner på endnu en europæisk hovedstad.

Det er mere end sjældent at flyselskaber fra samme land nærmest samme dag fortæller, at de vil åbne nye ruter til samme by, men det er netop sket. Først oplyste Icelandair, at man næste år åbner på Cleveland i Ohio. 24 timer senere kom Wow Air med samme information. Ud over Cleveland starter Wow Air næste år ruter fra Island til Cincinnati, også i Ohio, samt til Detroit i Michigan og St. Louis i Missouri.

Wow Air får fra april/maj næste år en ugentlig afgang til Cleveland, to til Detroit og Cincinnati og fire ugentlige til St. Louis.

Wow Air har i dette års højsæson næsten 50 ugentlige flyvninger til Nordamerika og ca. 23.000 ugentlige flysæder. Wow Air bruger Airbus A321 med plads til 200 passagerer på sine nordamerikanske ruter – undtaget til Los Angeles og San Francisco, der betjenes med en Airbus A330-300 med plads til 342 passagerer.

Også Icelandair åbner næste maj på Cleveland – med fire fly om ugen. Lufthavnen har ikke haft en europæisk rute siden United Airlines i 2009 lukkede forbindelsen til London Heathrow.

Cleveland, der ligger ved en af de fem store nordamerikanske søer, Lake Erie, bliver Icelandairs 19. destination i Canada og USA. Byen har 2,2 mio. indbyggere.

Fra november i år åbner Icelandair også på Berlin. Icelandair forventer i år 4,2 mio. passagerer – en stigning på 450.000 i forhold til sidste år. Selskabet udbyder i år 13 pct. flere flysæder end sidste år.

Ligeledes får Icelandair i år to ekstra Boeing B767-300 og kommer dermed op på fire. Hos Icelandair har B767 262 sæder – hertil kommer selskabets 26 Boeing 757.