Flyselskaber frygter flere strejker

flyveledereLUFTFART: Der er igen i dag flyvelederkonflikt i Frankrig – generelt opfordrer flere flyselskaber EU til at gribe ind. De tror 2016 bliver rekordår i Europa for flyvelederstrejker.

“2016 vil blive rekordår for flyveleder (ATC) strejker, og intet kan forhindre flere ATC-strejker den kommende sommer. På vegne af flypassagerer i Europa opfordrer vi EU og EUs regeringer til at handle nu for at beskytte millioner af flypassagerer fra de hyppige ATC-strejker.”

Sådan lød det i går fra interesseorganisationen Airlines for Europe (A4E), der bl.a. tæller Air France-KLM, Easyjet, Finnair, International Airlines Group (med bl.a. British Airways og Iberia), Lufthansa Group, Norwegian og Ryanair.

Ifølge A4E, har dens medlemmer indtil nu i år aflyst over 2.000 flyvninger pga. flyvelederstrejker i navnlig Frankrig, men også i Belgien, Grækenland og Italien.

I dag rammes fransk luftrum igen af en ATC-konflikt, hvor flyveledere i Frankrig gennem et døgn vil arbejde med reduceret kapacitet. Det er den femte ATC-strejke inden for to måneder.