Flyselskaber i bitter priskrig

Ifølge dagbladet Børsen er det det næsten totale fravær af forretningsrejsende, der trykker billetpriserne helt i bund. Værst står det til på ruterne til Asien og USA. SAS meddelte i går, at billetpriserne er blevet presset fem pct. ned alene i maj måned, og at man forudser et tilsvarende dyk i juni måned.

 

Hos Finnair faldt den gennemsnitlige billetpris med 16 pct. i årets første kvartal, og dette fald er vokset med yderligere 18 pct. i andet kvartal. "Faldet er historisk, og det kommende halve år bliver skæbnesvangert for både os og industrien. Vi håber virkeligt, at priserne retter sig i den periode, men ærligt talt kan vi ikke se noget lys for enden af tunnellen" SVP i Finnair Christer Haglund .

Skrevet af Christian Peschardt

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.