Wagrain-Kleinarl i SalzburgerLand modtager som første region Østrigs miljømærke, ”Das Österreichische Umweltzeichen.” PR-foto.

Første østrigske region får Østrigs miljømærke

Wagrain-Kleinarl i SalzburgerLand modtager som første region Østrigs miljømærke for sit arbejde med bæredygtighed. Miljømærket kom i 1990, men det er første gang det tildeles en region.

Wagrain-Kleinarl kendes navnlig for sine skiforhold, men regionen udmærker sig også med sit arbejde med bæredygtig turisme. Nu har området modtaget Østrigs miljømærke, ”Das Österreichische Umweltzeichen.”

Det er første gang, at en region modtager mærket som helhed; miljømærket har eksisteret siden 1990 og tildeles blandt andet producenter, uddannelsesorganisationer og aktører inden for turismen. oplyses det i en pressemeddelelse.

Modsat mange andre skiområder i SalzburgerLand slår Wagrain-Kleinarl sig hverken op på at have de bedste, stejleste eller længste pister. Til gengæld sætter regionen retningen for bæredygtighed i Østrig.

Med sit arbejde for bæredygtig destinationsudvikling, udmærker Wagrain-Kleinarl sig på flere områder. Senest har området modtaget det østrigske miljømærke. Miljømærket har eksisteret siden 1990, men det er første gang i mærkets historie, at det bliver tildelt til en region i sin helhed, oplyses det.

Miljø og bæredygtighed skal tiltrække turister
Stefan Passrugger, turistdirektør for Wagrain-Kleinarl, siger i pressemeddelelsen: ”For os er bæredygtighed en opgave, der indebærer ukendte veje inden for turismen og sætte eksempler, der er bæredygtige og som tager højde for miljøet.

Målet med vores arbejde er ikke at være kendt for vores priser og certificeringer, men at accelerere udviklingen, så man også i fremtiden har lyst til at besøge og bo i Wagrain-Kleinarl,” siger han.

Wagrain-Klainarls første milepæl på regionens bæredygtighedsrejse var certificeringen som ’Green Destination’, som regionen modtog sidste vintersæson. Sidenhen modtog Wagrain-Kleinarl prisen som bedste turismelandsby fra Verdens turismeorganisationen (UNWTO).

Samlet råder SalzburgerLand over mere end 2.000 kilometer skipister i alle sværhedsgrader samt over 250.000 hotelsenge.

 

Relaterede artikler:

Danske skirejsebureauer: Sæson med overkapacitet

Østrigs turistchef: Nyt mønster i danskernes rejsevaner

Lille idyllisk østrigsk by føler sig overrendt af turister