Første snefald i Sverige

Langrend på Idre Fjäll, sporene åbnede 14. oktober. Foto: Idre Fjäll

De første skidestinationer i Sverige har fået sne, så nu Idre Fjäll tilbyde skigæster de første ture i løjperne midt oktober, hvilket er rekordtidligt.

De første snefald har i år tilgodeset Sälen, Kläppen og Stöten. Herudover kan de lokale i Idre Fjäll, Lofsdalen, Vemdalen og Åre også nyde sneen og gøre klar til de mange tusind skiløbere i området.

Skidestinationen Idre Fjäll åbnede lørdag den 14. oktober. Det er rekordtidligt, og et resultat af, at destinationen samler og gemmer sne og desuden producerer sne også i løbet af sommermånederne.

“Det er en stor nyhed for entusiastiske skiløbere”, siger Tomas Ringsby, fungerende adm. direktør i Idre Fjäll. ”Vores beliggenhed med fastlandsklima gør, at vi normalt får sne tidligere end de fleste andre skisportssteder. Men fordi vi har teknologien til at bevare sne fra sidste sæson og producerer ny sne i løbet af sommeren, kan vi faktisk selv bestemme hvilken dato vinteren starter”.

Der er åbnet for langrendssporene og om en uge åbnes for det alpine skiløb.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.