TUI begynder fra starten af oktober igen at betjene Hurghada i Egypten. Det er første gang, TUI i Danmark igen har charterfly til en destination uden for Europa siden starten af coronakrisen. Pressefoto TUI Danmark.

Første TUI-fly i 572 dage til ikke-europæisk rejsemål

Fra starten af næste måned har TUI Danmark igen charterfly til destination uden for Europa. Jettime skal for TUI flyve til Hurghada i Egypten. Også i oktober åbner TUI til Kap Verde.

Den 6. oktober letter en Boeing B737-800 fra danske Jettime med plads til 189 TUI-gæster fra København mod Hurghada ved den egyptiske Røde Havs-kyst. Det er den første afgang fra TUI’s danske afdeling til et land uden for Europa i 19 måneder, oplyser charterrejsearrangøren.

Der bliver afgang til Hurghada én gang om ugen frem til udgangen af marts, siger Mikkel Hansen, TUI Danmarks kommunikationschef, til STANDBY.DK.

Siden starten af coronakrisen i marts sidste år har TUI ikke sendt danskere til rejsemål uden for Europa. Men nu sker i forbindelse med starten af vintersæsonen.

Mens TUI genåbner på Egypten med Jettime-flyvningerne i starten af oktober, får charterrejsebureauet senere i oktober også en anden ikke-europæisk destination. Det bliver østaten Kap Verde syd for De Kanariske Øer og ud for Afrikas vestkyst. Betjeningen af Kap Verde fra København skal i første omgang flyves med en Boeing B787 Dreamliner fra TUI’s eget flyselskab, TUIfly. Mens TUIfly starter på destinationen, overtages trafikeringen gradvist af en Boeing B737-800 fra Jettime.

Ifølge TUI har rejsearrangøren sammenlignet med samme periode i 2019, lige nu solgt 63 procent flere pladser til Hurghada og 79 procent flere pladser til Kap Verde.

Også TUI-fly fra Billund til Thailand
TUI får i januar og februar næste år også tre direkte afgange ud af Billund Lufthavn med en af sine egne Boeing B787 Dreamliners med plads til 348 passagerer til Phuket og Krabi.

Der bliver tale om to 14-dages afgange fra Billund til Phuket med afgang fra Danmarks næststørste lufthavn den 4. og 20. januar samt til Krabi med afgang fra Billund den 4. februar og retur den 18. februar.

Tyske TUI er ifølge egne oplysninger verdens førende rejsekoncern og opererer hoteller, krydstogtskibe og flyselskaber verden over. TUI-varemærket har eksisteret i Danmark siden 2016, før hed det Star Tour, og hører under koncernens nordiske afdeling.

Relaterede artikler:

Flydirektør: Nyt dansk rejsebureau var min idé

Spies vil også sende gæster til orange rejselande

København får atter stor rejsemesse i Bella Center