Folkeferie.dk klarede sin overlevelseskamp

folkeferie fritid ferieREJSEBUREAUER: Folkeferie har været gennem hårde år med fyringer af mange ansatte og salg af sine 11 feriecentre i Danmark. Bureauet har snart flyttedag. ”Flytningen markerer afslutningen på vores overlevelseskamp,” siger den adm. direktør.

I starten af oktober forventer rejsebureauet at flytte fra sine nuværende lokaler i SAS-huset på Hedegaardsvej i Kastrup til Islands Brygge i København – hvor de kommer i samme bygning som VisitDenmarks hovedkontor.

Da Folkeferie i 2007 rykkede fra Vesterbrogade i København til Kastrup, var der 80 medarbejdere – i dag er tallet under 20. De mange medarbejdere, der før var i Folkeferie, arbejdede bl.a. med ferier i Danmark, herunder selskabets feriecentre ligesom økonomi-, IT- og salgsfunktionerne før var større.

”Vi har været gennem flere tilpasningsrunder i vores strategi for at overleve. Nu er vi, hvor vi skal være og har atter overskudsgivende drift. Man kan sige, at flytningen til Islands Brygge markerer afslutningen på vores overlevelseskamp, nu skal vi udvikle os fremover og tjene penge på resten af forretningen,” siger Folmer Risager, adm. direktør for Folkeferie til standby.dk

Rejsebureauet forventer i år at omsætte for ca. 100 mio. kr.

”Nu fokuserer vi på vores charterrejser til Malta, som i dag er vores store forretningsområde – vi forventer 17.000 chartergæster i år til middelhavsøen.”

Blandt bureauets andre aktiviteter er agentvirksomhed for bl.a. samarbejdspartneren Apollo Rejser, der står for den tekniske produktion af Folkeferies charterrejser undtagen til Malta.

To andre samarbejdspartnere, hvis produkter Folkeferie også tilbyder, er Dancenter, der udlejer over ti tusinde sommerhuse i Skandinavien og Nordtyskland, samt Danland-koncernen med 27 feriecentre i Danmark.

”Malta og agentvirksomheden med andres produkter er i dag grundstammen hos os. Men Folkeferies bestyrelse arbejder i efteråret med en ny og mere præcis strategi. Der er mange udviklingsmuligheder, men endnu er det ikke besluttet, hvilken vej, vi vælger,” siger Folmer Risager.

Folkeferie.dk har i øvrigt 17. oktober 75 jubilæum, men der bliver næppe nogen stor fejring.