Forbud mod flytransport af lithum batterier

800px-Lithium-Ionen-AccumulatorFlyproducenternes sammenslutning kræver et forbud mod transport af kasser med lithium batterier på passagerfly på grund af ’uacceptabel risiko’ for brand, skriver AP.

International Coordination Council of Aerospace Industry Associations (ICCAIA), som repræsenterer flyproducenter som Boeing, Airbus og Bombardier, kræver samtidig stærkere indpakning og regler for handlin i forbindelse med cargo-flyene.

International Federation of Air Line Pilots Associations (IFALPA), der repræsenterer over 100.000 piloter, tilslutter sig flyproducenternes krav.

Kravene bygger på resultaterne af en test, der er gennemført af Federal Aviation Administration, som viser, at batterier pakket i kasser udvikler eksplosive gasarter hvis de bliver for varme.

Under testerne førte udledningen af gasserne inde i kasserne til både eksplosioner og voldsomme brande, som flyenes automatiske slukningsanlæg ikke kunne klare.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.