Forladt kro skal være overnatningssted

korinth-kroHOTEL: Det er ikke just et kønt syn, der møder forbigående gæster, når de lægger vejen forbi Korinth Kro ved Fåborg. Men det skal ændres, mener forening.

Den sydfynske bygning, der tidligere har fungeret som kro, har stået tom siden 2008. Siden da har hærværk fået bygningen til at se hærget og slidt ud, men nu vil Foreningen Korinth Kro overbevise kommunen om, at kroen i fremtiden skal være et overnatningssted.

Tilbage i 2011 blev kroen solgt for en krone. Et symbolsk beløb, der skulle sørge for, at kroen kom i de rette hænder igen. Det lykkedes dog ikke de daværende købere at genåbne stedet, og derfor står kroen stadig tom i dag.

Siden da har en nedrivning af kroen været på tale, senest i februar, men Foreningen Korinth Kro har nu udarbejdet en detaljeret plan for, hvordan kroen de kommende år skal blive til Korinth Outdoor Hostel.

Ifølge borgmester Christian Thygesen er der nu politisk opbakning til at give foreningen en chance for at opføre kroen på ny.

”Men der lægges op til, at foreningen får et år til at udvikle projektet, og meldingen er også, at der ikke følger kommunale midler med,” siger han til Fyens.dk

Medlemmerne af foreningen er fortrøstningsfulde, og de satser på hjælp til genåbningen fra frivillige i lokalområdet.

”Det er først nu, at vi rigtig skal i arbejdstøjet, for indtil nu har det jo mest været skrivebordsarbejde. Det er nu, vi skal vise, at det, vi påstår, kan vi også føre ud i livet, og selvfølgelig tror vi på det,” siger Finn Kyhn, der er medlem af foreningen.