Forsinket lufthavn vil have nye investorer

berlin brandenburg lufthavnLUFTHAVNE: Berlins offentligt ejede nye storlufthavn, Brandenburg, prøver at få private kapitalfonde, som f.eks. Københavns Lufthavns medejer, til at investere i den meget forsinkede lufthavn. Brandenburg-lufthavnen skulle være åbnet i 2012 – nu håbes der på 2017.

Berlin prøver at få f.eks. den australske kapital- og investeringsfond Macquarie til at investere i den meget forsinkede lufthavn. Macquarie er bl.a. storaktionær i Københavns Lufthavn.

Flughafen Berlin Brandenburg, der har kostet omkring 40 milliarder kr., ejes af byen Berlin, delstaten Brandenburg og den tyske forbundsregering. Der er konkrete overvejelser om, at den helt eller delvist skal privatiseres. Den tyske regering vil muligvis sælge sine 26 pct. af aktierne i lufthavnen, når og hvis den kommer i drift.

Den tyske avis Bild am Sonntag skriver, at potentielle investorer som Macquarie – og den amerikanske investeringsbank JP Morgan – har fået en lang række klassificerede oplysninger om forretningsplaner, så de kan vurdere, om de vil investere i den tyske hovedstads nye hovedlufthavn.