Forskere arbejder med turbulens

0
Foto fra NASA ved test af turbulens – i dette tilfælde ved landjorden.
Foto fra NASA ved test af turbulens – i dette tilfælde ved landjorden.

TEKNOLOGI: De fleste flypassagerer kender til turbulens. Men nu kan nervøse sjæle måske snart ånde lettet op. Forskere arbejder på at kunne undgå de ubehagelige rystelser.

Hvert år skaber turbulens i fly skader på passagerer, og det har hidtil været vanskeligt for piloter helt at undgå.

Nu arbejder forskere på universitetet i Warszawa for at komme turbulens til livs, og de arbejder på en simpel løsning, der skal kunne forudse turbulensen.

Ifølge Science Daily har fysikeren Jacek Kopec fundet en metode, der kan fange turbulens via data fra instrumenter i flyet, og med den nye metode vil man kunne regne sig frem til turbulensområder med en fejlmargin på kun 20 kilometer.

Den kommende tid vil forskerne udvikle en speciel software, der vil kunne forudse turbulensen, og man er overbevist om, at den korte fejlmargin vil give piloterne tid til at finde alternative ruter uden om turbulensen.

”Der er ingen tvivl om, at hvis denne turbulensforskning kan levere bevis for forebyggelse, vil den kommercielle luftfartsindustri implementere den i sin stræben efter øget flyvesikkerhed,” siger havariekspert og partner i flysikkerheds-firmaet Mill Aviation & Partners,Tom Zøllner.

I dag kan vejrmodeller give et bud på, hvor man kan forvente turbulens, men det er ofte alt for store områder, der henvises til. Derfor kan det være vanskeligt for piloter at flyve uden om områderne.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz