Første flyvning med Airbus A380 til Indien

Airbus A380 Singapore Airlines

Singapore Airlines bliver de første til at lande med en Airbus A380 i Indien efter, at forbuddet er blevet ophævet. Fra 30. maj lander den i Mumbai og New Delhi.

Singapore Airlines var de første til at anvende Airbus A380 til kommerciel flyvning i oktober 2007 mellem Singapore og Sidney, og er nu også det første selskab til at lande i Indien igen. Et forbud blev indført for at beskytte statsstøttede Air India, men det blev besluttet at ophæve det i starten af året.

Singapore Airlines flyver til Mumbai og New Delhi, som har kapaciteten til at modtage  A380, der erstatter flyvningen med de mindre Boeing 777ere, og det har Bangalore og Hyderabad også.

”Vi har været opsatte på at operere Airbus A380 til Indien og er glade for, at lufttrafikaftalen mellem Singapore og Indien nu giver os mulighed for dette,” siger Fr. Lee Wen Fen, SVP Marketing Planning SIA, og fortsætter:

”Indien er et meget vigtigt marked for Singapore Airlines, og vi er glade for, at flere af vores kunder snart får mulighed for at opleve den rummelighed og komfort, som verdens største fly tilbyder.”

Singapore Airlines har 19 airbus A380, og fem mere er bestilt. Den totale ordre på A380 er 324 fordelt på 20 kunder, og der foretages ca. 170 flyvninger hver dag og transportes 2 millioner passagerer med A380 om måneden. Fra 2014 vil yderligere fire selskaber få A380 i flåden. Det er Skymark, Asiana, Qatar og Etihad.