Førstehjælp til Aarhus Lufthavn

Aarhus-Tirstrup.jpgLUFTHAVNE: De fem kommuner i aktieselskabet giver i første omgang 17 mio. kr. for at dække underskuddet og skal til foråret tage beslutning om yderligere investeringer, hvis den jyske lufthavns økonomi skal på ret køl.

Nye investeringer er nødvendige for at skabe vækst i Aarhus Lufthavn, som mister både trafik og passagerer. Men den ny lufthavnschef Peter Høgsberg har en plan, og den accepterede de fem borgmestre i går med Aarhus Kommune i spidsen. Det ligger i luften, at de fem kommuner (Aarhus har 58,1 procent) også vil sige ja til næste omgang.

”Det er et større beløb end forventet, men det har været helt i forlængelse af de aftaler, der ligger om, at ejerne skal indskyde ny kapital, såfremt der er ubalance,” siger borgmester Jacob Bundsgaard, Aarhus til Jyllands-Posten.

”Hvis vi skal have flere ruter og passagerer, er det nødvendigt at investere,” siger Peter Høgsberg til bladet. Han understreger, at det er en lang proces at vende udviklingen på grund af lang tids planering fra flyselskaberne.