Fortsat fremgang hos danske hoteller

Hotel Dagmar i Ribe.

HOTELLER: Der var i februar over 867.000 overnatninger på danske hoteller, en stigning på 1,7 pct. – eller 14.000 flere end i februar sidste år. Der var bl.a. fremgang fra Tyskland og Norge samt USA.

Februars overnatningstal fra Danmarks Statistik viser, at årets anden måned, ligesom januar, tiltrak flere gæster til hotellerne end samme måned i 2016.

De danske hoteller havde i februar i år over 867.000 overnatninger, 1,7 pct. flere end samme måned sidste år – hvor der endda var en dag mere pga. skudår.

Den positive udvikling skyldes bl.a. fremgang fra Tyskland og Norge samt USA, der alle har stået for flere overnatninger i februar end i 2016, oplyser Horesta.

Antallet af overnatninger på danske hoteller i februar i år steg med 6,3 pct. tyskere, 2,5 pct. nordmænd og 6,7 pct. flere amerikanerne. Der var også flere hotelovernatninger i februar i Danmark fra mellemstore markeder som Canada, Rusland, Frankrig og Polen.

”Februar er en stille måned for de danske hoteller, men overnatningstallene i februar viser vækst, og at stigningen kommer fra mange nationaliteter,” siger hoteldirektør Jens Zimmer Christensen, formand for Horesta, der fortsætter: ”Februar er kendetegnet ved, at feriehotellerne får lidt flere gæster i skolernes vinterferie, og det er forklaring på, at de individuelle ferieovernatninger er gået mest frem. Der har dog også været fremgang i forretningsovernatninger i f.eks. København, hvor den årlige modemesse igen tiltrak mange internationale besøgende.”

Størst fremgang i Nordjylland

Region Nordjylland stod for største fremgang i februar. Her har man haft en stigning på 4,8 pct. i antallet af overnatninger i februar. Omvendt så Region Syddanmark og Sjælland et fald i overnatningerne på henholdsvis 1,9 pct. og 6,7 pct.