Fortsat indenrigsvækst i Aalborg Lufthavn

LUFTFART: For 16. måned i træk havde Danmarks tredjestørste lufthavn i februar fremgang på sin største rute – til København. Samlet havde lufthavnen sidste måned dog et fald i passagertallet. KLM får fjerde afgang til Aalborg.

Der var også sidste måned fremgang i indenrigstrafikken og i antallet af charterrejsende, mens der kom forventet tilbagegang i udenrigstrafikken bl.a. fordi Turkish Airlines ikke mere flyver til Aalborg.

Samlet havde lufthavnen 2,3 pct. færre passagerer end i februar sidste år. I alt blev det til 106.408 mod 108.883 i februar sidste år.

”Altså 2.475 passagerer i forskel, det svarer til det halve af passagertallet på en helt almindelig rejsedag i Aalborg Lufthavn,” noterer lufthavnen.

Indenrigstrafikken, ruten til København, flyves af Norwegian og SAS, og havde sidste måned fremgang på 4,6 pct. i forhold til samme måned sidste år. I februar i år fløj 67.693 passagerer til og fra København mod 64.739 i februar sidste år.

Chartertrafikken gik frem med 10,2 pct. i forhold til samme måned sidste år, idet 16.198 fløj til og fra Aalborg sidste måned mod 14.700 i februar 2016.

”Februar viste igen fremgang i indenrigstrafikken – for 16. måned i træk – det er et stærkt produkt, og sammen med fremgangen i chartertrafikken, er det en tilfredsstillende udvikling,” siger direktør i Aalborg Lufthavn, Søren Svendsen.

Tallene for udenrigstrafikken i februar i år viste forventet tilbagegang på 23,5 pct. 22.517 passagerer fløj fra Aalborg Lufthavn til udlandet i forhold til samme måned sidste år, hvor dette tal var 29.444.

Grundet stor efterspørgsel indsatte KLM den 19. februar en fjerde afgang på sin rute til Aalborg fra Amsterdam, fem uger tidligere end planlagt.

Endvidere blev det offentliggjort, at Ryanair 29. oktober åbner på Aalborg Lufthavn med tre ugentlige afgange til London Stansted. Men allerede 28. marts i år indsætter lufthavnens største flyselskab, Norwegian, sin tredje ugentlige afgang til London Gatwick.

”På udenrigsområdet går vi en spændende tid i møde. Ud over de seneste nyheder, ser vi meget frem til 26. marts, når SAS åbner på Oslo med fem afgange om ugen,” siger Søren Svendsen.