Fortsat rødt kort til Nepal

0

Bees-Nepal-Hunters05TURISME: Nyt voldsomt jordskælv i Nepal i går gør, at Udenrigsministeriet fortsat fraråder ikke-nødvendige rejser.

Udenrigsministeriet fraråder ikke-nødvendige rejser til Nepal indtil sikkerhedssituationen og redningsarbejdet er under kontrol.

Landet er hårdt ramt af det ødelæggende jordskælv den 25. april og de efterfølgende kraftige skælv. Alle dele af samfundet er berørt af situationen, infrastrukturen i landet er skrøbelig. og man skal være opmærksom på, at der vil kunne opstå mangel og store prisstigninger på vand, fødevarer og brændstof, ligesom mobil- og internetdækning må forventes berørt, skriver Udenrigsministeriet i sin rejsevejledning.

Der er risiko for spredning af sygdomme på grund af mangel på rent drikkevand. Det nepalesiske sundhedsvæsen er under meget stor belastning efter jordskælvet, og det kan være vanskeligt at få lægelig behandling af ordinære sygdomme og mindre tilskadekomster.

Der er fortsat mindre efterskælv, fare for jordskred og laviner, samt mange ødelagte landsbyer uden forsyninger i flere trekkingområder. Turistrejsende frarådes derfor at begive sig ud i de berørte områder. Der kan også forekomme uroligheder, vejblokader og voldelige demonstrationer. Rejsende til Nepal opfordres til at udvise forsigtighed samt at holde sig løbende orienteret om udviklingen i sikkerhedssituationen.

Lufthavnen i Kathmandu er åben, og mange kommercielle flyselskaber flyver fortsat og det anbefales at man tager i lufthavnen i god tid.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz