Fortsat stigende priser på sommerhuse

Foto: Boligsiden.dk.

Usædvanligt for årstiden fortsætter priserne på sommerhuse med at stige i november, viser nye nøgletal fra Boligsidens Markedsindeks.

Normalt plejer der at falde ro over sommerhusmarkedet hen over vinteren. Det giver mindre handelsaktivitet og faldende priser, men sådan forholder det sig ikke i år, hvor priserne på landsplan fortsætter med at stige. En opgørelse over salget i november viser en prisstigning på 0,3%, og det er yderst usædvanligt for årstiden. Stigningen ses i fire ud af fem regioner og er størst i Region Midtjylland, hvor priserne er steget 3,3%.

“Bemærkelsesværdigt er det også, at priserne ligger 4% højere end for et år siden. Der er altså tale om et løft på et marked, der i en lang periode var på lavt blus. Sammenligner vi med november 2016, er der ikke prisfald i en eneste region,” siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Siden februar er priserne undtaget i juli steget måned for måned: “Nu ser vi for alvor effekten af ændringerne i realkreditbelåningen, der blev indført i foråret. Det boost har fået et godt greb i køberne, og vi kan godt konkludere, at det har haft en positiv indvirkning på købelysten. Med det afsæt bliver det utrolig spændende at følge udviklingen henover vinteren,” siger Birgit Daetz.

Her sælges de fleste sommerhuse

Dansk sommerhus vinder Best Holiday Award

Højere fradrag for sommerhusudlejning