Fortsat stigende priser på sommerhuse

Foto: Boligsiden.dk.

Usædvanligt for årstiden fortsætter priserne på sommerhuse med at stige i november, viser nye nøgletal fra Boligsidens Markedsindeks.

Normalt plejer der at falde ro over sommerhusmarkedet hen over vinteren. Det giver mindre handelsaktivitet og faldende priser, men sådan forholder det sig ikke i år, hvor priserne på landsplan fortsætter med at stige. En opgørelse over salget i november viser en prisstigning på 0,3%, og det er yderst usædvanligt for årstiden. Stigningen ses i fire ud af fem regioner og er størst i Region Midtjylland, hvor priserne er steget 3,3%.

“Bemærkelsesværdigt er det også, at priserne ligger 4% højere end for et år siden. Der er altså tale om et løft på et marked, der i en lang periode var på lavt blus. Sammenligner vi med november 2016, er der ikke prisfald i en eneste region,” siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Siden februar er priserne undtaget i juli steget måned for måned: “Nu ser vi for alvor effekten af ændringerne i realkreditbelåningen, der blev indført i foråret. Det boost har fået et godt greb i køberne, og vi kan godt konkludere, at det har haft en positiv indvirkning på købelysten. Med det afsæt bliver det utrolig spændende at følge udviklingen henover vinteren,” siger Birgit Daetz.

Her sælges de fleste sommerhuse

Dansk sommerhus vinder Best Holiday Award

Højere fradrag for sommerhusudlejning

x

Læs Også

Der satses stort på turisme i Nordvestjylland

Lokalpolitikerne skal nu tage stilling til, om man vil forøge bidraget til turistforeningen med 50 procent.

Rekordmange konkurser blandt restauranter

Konkurrencen er hård og restauratørerne undervurderer opgaven, lyder forklaringen fra Horesta.

Eventyrlig spadseretur over trækronerne

Nu ser det ud til at blive en realitet: Fra efteråret kan man gå fra skovbunden og 45 meter op over Sydsjællands trætoppe

Campingplads tiltrækker erhvervsturisme

Værtsparret på nordjyske Hjarbæk Fjord Camping har held med at få arbejdere, der er med til at opføre kæmpe Apple-center, til at bo på campingpladsen.

Minister anerkender turismens flaskehalse

Der er brug for akut indsats for at skaffe mere arbejdskraft til hotel-, restaurant- og turisterhverv, lød meldingen fra Turismens Vækstråds medlemmer til beskæftigelsesministeren.

’Nu skal vi vise, hvad vi dur til’

Med den ene turistrekord efter den anden, skal der fokus på forbedringer, mente Visit Denmarks direktør ved debatmøde om dansk turisme.