Fortsat stor vækst i Københavns Lufthavn

københavns lufthavn finger c flyLUFTFART: I årets fire første måneder har Københavns Lufthavn haft passagerfremgang på 11,7 pct. og i alt haft 8.397.443 flere rejsende. Det tegner til ny passagerrekord i Nordens største lufthavn.

Væksten i rejsende til og fra Københavns Lufthavn steg også i april. Trafikken rundede næsten 2,3 mio., det svarer til 7,6 pct. flere sammenlignet med april sidste år.

”Både indenrigstrafikken og den internationale trafik vokser. I april steg den interkontinentale trafik 8,5 pct. og den europæiske 7,3 pct. Dermed fortsatte tendensen fra årets første måneder med høje vækstrater. Det skyldes ikke mindst nye ruter og større kapacitet på de eksisterende,” siger Thomas Woldbye, adm. direktør i Københavns Lufthavn.

Han fremhæver bl.a., at Easyjet i april åbnede ny rute til Lyon, og at både SAS og Norwegian netop har åbnet til Boston. SAS dagligt – Norwegian en gang om ugen…

En stor del af væksten skyldes tilrejsende, der enten tager til Danmark som turister eller forretningsrejsende. Her spiller nye ruter, større fly og mange afgange en stor rolle i væksten: ”Danmark er et attraktivt turistland og der er stor vækst i antallet af turister, der kommer til Danmark. Her bringer især Ryanair og Norwegian mange ferierejsende til og fra Danmark. Men i årets første kvartal steg antallet af forretningsrejsende, der kom til København med 16 pct.,” siger Thomas Woldbye.