Fortsat stor vækst i Københavns Lufthavn

CPHlufthavn_web_532866yLUFTFART: Lufthavnen havde i årets første to måneder en halv mio. flere rejsende end i samme periode sidste år. Væksten drives af Norwegian, Easyjet og Ryanair. Fortsætter stigningen bliver der kæmpe passagerrekord.

Københavns Lufthavn har i de første to måneder i år haft 3.882.586 passagerer – mod 3,3 mio. i januar og februar sidste år. Der var én dag mere i februar i år, men det er en vækst på næsten 500.000. Det svarer til en stigning på 14,7 pct. – sidste år var væksten i Københavns Lufthavn under fire procent. Skulle det nuværende væksttal på 14,7 pct. holde i hele 2016 betyder det 3,9 mio. flere passagerer, og at lufthavnen kommer over 30 mio. passagerer, mod 26,6 mio. sidste år…

Antallet af rejsende i Københavns Lufthavn voksede i februar 16 pct. i forhold til samme måned sidste år. En stor del af væksten kommer fra passager, der rejser til Danmark med de mange nye flyruter. Lufthavnen havde i februar 1.945.542 passagerer, 268.342 flere end i februar sidste år.

Dermed lander årets anden måned i Københavns Lufthavn på vækst på 16 pct. og fortsætter med tocifrede vækstrater, som har præget lufthavnen de seneste tre måneder.

Såvel indenrigstrafikken som den oversøiske trafik steg sidste måned. På de europæiske ruter var der i februar vækst på 17,4 pct.

”Især Norwegian, Easyjet og Ryanair tegner sig for en meget stor del af væksten. Men ikke kun lavprisselskaberne vokser, generelt tegner der sig billede af stigende interesse for at rejse til Danmark,” siger Thomas Woldbye, adm. direktør i Københavns Lufthavn.

Næste nye kunde i lufthavnen bliver ungarske Wizz Air, der 22. marts starter sin første rute til København med nogle fly om ugen fra Skopje, hovedstad i Makedonien.

”Københavns Lufthavn er glade for, at vi kan blive ved med at tiltrække nye selskaber og ruter, og for at de eksisterende flyselskaber øger,” siger Thomas Woldbye.