Fortsat stort SAS-overskud

sas-lars-sandahl-soerensen-foto-thilde-dehlsen

SAS, Lars Sandahl Sørensen, foto Thilde Dehlsen

SAS omsatte i sit finansårs tredje kvartal – maj, juni og juli – for 11,1 milliarder svenske kroner og landede et overskud på 805 millioner kroner efter skat. SAS vil investere en halv milliard kroner på Wi-Fi i egne fly indenfor Europa.

SAS overskud i tredje kvartal kunne have været ca. 135 millioner kroner større – men strejken hos SAS-piloter i Sverige i juni betød ca. 1.000 aflysninger.

”Strejken gav os også store omkostninger til f.eks. ombookinger til andre flyselskaber, ligesom vi i nogle tilfælde købte togbilletter eller betalte billeje til de berørte passagerer,” siger SAS koncerndirektør med ansvar for driften, Lars Sandahl Sørensen, til takeoff.dk

Lars Sandahl Sørensen, der er den højest placerede dansker i SAS direktion, understreger, at markedet fortsat er presset med stadig flere flysæder og ruter, hvilket påvirker indtjeningen negativt.

”SAS skal tiltrække flere passagerer ved fortsat at levere et produkt, som vores primære målgruppe, de frekvente rejsende, efterspørger. Det handler blandt meget andet om hele tiden at tilbyde passagererne en masse features, flyve på hovedlufthavne, give adgang til fast track, have en af branchens bedste apps, nu kommer vi også med en kæmpe investering i Wi-Fi. Vi har fået nye kabiner på langruteflyene, fra oktober begynder vi at få de nye Airbus 320neo til vores Europa-trafik,” siger Lars Sandahl Sørensen.

SAS går snart i gang med en investering til en halv milliard kroner for at få Wi-Fi på selskabets kort- og mellemdistanceflåde. SAS lover at selskabets Wi-Fi bliver et af markedets hurtigste med hastigheder på 12 mbit/s og højere.

Adgang til Wi-Fi gives fra gate til gate og vil være gratis for SAS EuroBonus-medlemmer og rejsende på SAS Plus. Første fly med højhastigheds-Wi-Fi, som muliggøres af leverandørens ViaSats satellitteknologi kommer i løbet af efteråret og vinteren 2017.

På standby.dk er der i morgen flere udtalelser fra Lars Sandahl Sørensen.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.