Fortsat strejke hos SAS-piloter i Sverige

Arkivfoto fra SAS.

Arkivfoto fra SAS.

LUFTFART: Fortsætter SAS pilotstrejke i Sverige i dag, vil 77.000 passagerer være ramt af de 630 aflyste fly siden fredag. Nogle passagerer køres i bus til København – parterne begyndte igen at forhandle i går.

SAS piloter i Svenska Pilotföreningen kunne fredag eftermiddag ikke komme til enighed med SAS om ny overenskomst og indledte derfor kl. 18 deres strejke.

Frem til søndag havde den ramt 50.000 passagerer og over 400 fly var aflyst. Fortsætter den gennem mandagen, vil strejken ramme yderligere 230 afgange og 27.000 rejsende.

SAS flyver fortsat mellem København og Stockholm, men kun flyvninger udført af piloter organiseret i Danmark – ca. halvdelen af de i alt normalt 15 daglige returflyvninger mellem de to lufthavne.

SAS og piloterne begyndte igen at tale sammen søndag morgen, indkaldt af den svenske forligsinstitution, men der var intet resultat i aftes.

Ramte SAS-passagerer har i lufthavne måttet stå i kø i op til seks timer for at få ombooket deres billet, skriver Sveriges svar på Danmarks Radio, SVT.se

Ifølge SAS koncernchef, Rickard Gustafson, vil piloternes krav til ny overenskomst koste SAS 100 mio. kr. om året – og det har SAS ikke råd til, siger han.

SAS har bl.a. sendt busser med ramte passagerer den lange vej fra Stockholm til Københavns Lufthavn.

SAS-strejken rammer også charterbureauer, der har aftaler med SAS. Bl.a. har Apollo 7.000 strandede passagerer i Grækenland, men har kun fået 2.000 hjem.