Fortsat underskud i British Airways

Underskuddet var 16 millioner pund større end for tilsvarende kvartal sidste år, selv om driftstabet blev reduceret med 22 millioner til 72 millioner pund i kvartalet.

 

“Selv om både omsætning og omkostninger blev berørt af lukningen som følge af askeskyerne og effekten af flere strejker er situationen forbedret gennem grundlæggende øget omsætning og yderligere omkostningsbesparelser”, siger koncernchef Willie Walsh.

 

”Trenden i vores passager- og cargotrafik er positiv med højere yields og lavere omkostninger.  Det fører til lavere driftstab for perioden, selv om før skat tabet voksede på grund af øgede finansielle omkostninger”.

 

Willie Walsh mener, at de samlede forstyrrelser i perioden har kostet selskabet 250 millioner pund, hvilket var som forventet.

 

I løbet af de tre måneder er passageromsætningen faldet med 3,4%, men koncernchefen mener, at man uden driftsforstyrrelser villa have haft en vækst på 11% i forhold til samme periode sidste år.  Driftsomkostningerne faldt med 3,3%, brændstofudgifterne med 0,7% og andre omkostninger med 4,3%.

 

Skrevet af Flemming Juul