Fortsat underskud i British Airways

Underskuddet var 16 millioner pund større end for tilsvarende kvartal sidste år, selv om driftstabet blev reduceret med 22 millioner til 72 millioner pund i kvartalet.

 

“Selv om både omsætning og omkostninger blev berørt af lukningen som følge af askeskyerne og effekten af flere strejker er situationen forbedret gennem grundlæggende øget omsætning og yderligere omkostningsbesparelser”, siger koncernchef Willie Walsh.

 

”Trenden i vores passager- og cargotrafik er positiv med højere yields og lavere omkostninger.  Det fører til lavere driftstab for perioden, selv om før skat tabet voksede på grund af øgede finansielle omkostninger”.

 

Willie Walsh mener, at de samlede forstyrrelser i perioden har kostet selskabet 250 millioner pund, hvilket var som forventet.

 

I løbet af de tre måneder er passageromsætningen faldet med 3,4%, men koncernchefen mener, at man uden driftsforstyrrelser villa have haft en vækst på 11% i forhold til samme periode sidste år.  Driftsomkostningerne faldt med 3,3%, brændstofudgifterne med 0,7% og andre omkostninger med 4,3%.

 

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.