Fortsat vækst hos Europas lavprisselskaber

European Low Fares Airline Association – ELFAA – tæller store navne som Ryanair, Easyjet og Norwegian; sidstnævnte har i øvrigt netop haft ti års jubilæum. Fra juli sidste år til juni i år har de ni ELFAA-medlemmer haft en passagervækst på 5,6 pct., oplyser foreningen.

 

“Væksten er flot – set i lyset af de økonomiske problemer i mange europæiske lande og de stigende priser på flybrændstof,” siger ELFAA’s generalsekretær, John Hanlon, og tilføjer: “Mens mange europæiske flyselskaber beder om statsstøtte, vokser antallet af passagerer og ruter hos vores medlemmer. De seneste tolv måneder har ELFAA en samlet load faktor på 82,3 pct.”

 

Ifølge ELFAA havde dets medlemmer sidste år ca. 190 mio. passagerer, hvilket svarer til 43 pct. af passagererne på ruteflyene indenfor Europa.

 

ELFAA-medlemmet Norwegian fejrede denne weekend ti-året for oprettelsen af selskabet, der nu er Nordens næststørste. Jubilæet blev markeret med en stor koncert i Oslo, hvor en mio. kr. af billetindtægterne går til UNICEF’s arbejde med hiv-smittede mødre og børn i Ukraine.

 

Sidste år havde Norwegian 16 mio. passagerer, 300 ruter til 114 destinationer i primært Europa, 2.500 ansatte og 64 fly. Norwegian indfaser løbende nye fly og har ordre på 277 nye Boeing 737-800 MAX og Airbus 320neo.

Skrevet af redaktionen